Tajna je u jednom koraku koji se uglavnom preskoči: Kako da vam griz knedle uvek uspeju

09.02.2024

14:42

0

Autor: K. O.

Često zadaju muke mnogim domaćicama

Tajna je u jednom koraku koji se uglavnom preskoči: Kako da vam griz knedle uvek uspeju
Copyright Prinstcreen/Youtube

Supa sa knedlama mnogima je omiljena. A nije retkost da vam priprema griz knedli zadaje muke. Ili budu tvrde ili se raspadaju.

Zato postoje pravila i ispravni koraci da bi vam knedle bile savršene.

Za početak jedna važna stvar koju domaćice mahom preskaču. A to je da griz knedle treba da odstoje. Većina domaćica pomeša sastojke i odmah ih ubacuje u kipuću vodu.

Ipak ih ne treba spremati u poslednjem trenutku, jer smesa treba da odmori barem pola sata, a poželjno je i duže. Dakle, sledeći put kada budete pripremali supu sa knedlama, ostavite dovoljno vremena da ona odstoji pola sata.

Takođe, treba dodati tačan broj kašika griza, kao i ulja. Nije dovoljno da u razmućeno jaje odokativnom metodom dodajete griz dok vam se ne učini da je dobro.

Profimedia
 

A to znači da u jedno dobro razmućeno jaje treba da dodate 1 kašiku ulja ili masti i 4 ravne kašike griza uz prstohvat soli. Od ove smese, knedle će biti mekane.

Ako želite da one budu nešto tvrđe, slobodno ubacite još jednu-dve kašike griza.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike