Recept dana: Torta od pistaća i limuna, otopiće vas od miline – dupla mera obavezna!
Osim što će vas zadovoljiti svojim fantastičnim ukusom, ova torta je pravo osveženje, idealno za bilo koju priliku
Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju osvežavajućeg limuna i bogatog ukusa pistaća i ono najbolje od svega jednostavan je za pripremu! Rezultat je sočna i ukusna poslastica koja će oduševiti vaše nepce.
Vreme pripreme:
- Oko 20 minuta
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 1 žumance
- 240 g šećera
- Mleko
- 150 g slatke pavlake
- 180 g limunovog soka
- Kora jednog limuna
- 6 jaja
- 40 g griza
- 50 g seckanih pistaća
- So
- Za premazivanje kalupa: brašno i puter
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Umutite puter, brašno i 40 g šećera miskerom. Dodajte žumance, kašiku mleka i prstohvat soli, pa mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Kalup premazan puterom i posut brašnom, a zatim rastanjite testo i prebacite ga u kalup. Izbockajte testo viljuškom.
4. Pecite testo 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
5. U međuvremenu, izmešajte ostale sastojke (osim pistaća) i kuvajte uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne.
6. Prelijte smesu preko pečenog testa, pospite seckanim pistaćima i pecite tortu dodatnih 10 minuta na 200 stepeni.
7. Poslužite i uživajte u ovoj ukusnoj kombinaciji limuna i pistaća!
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari