Recept dana: Kiparske ćufte - razlikuju se u jednom sastojku od srpskih, a ovih nekoliko začina im daje neverovatan šmek (VIDEO)
Jelo koje morate da isprobate
Jedno od omiljenih srpskih jela jesu i ćufte, a njihova priprema je prilično jednostavna. Prave se od mlevenog mesa, začina, jaja i prezli.
Ćufte možete jesti u paradajz sosu, ili uz pire krompir i, naravno, neku salatu. Zato verujemo da će vas kiparske ćufte oduševiti.
Od naših se razlikuje u jednom bitnom sastojku - u kiparske se dodaje i krompir, a i stavljaju se muskatni oraščić i cimet koji im daju poseban šmek.
Priprema je brza i jednostavna - baš kao i kod svih ćufti, a ukus božanstven!
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mlevenog mesa
- 650 g krompira
- 2 crna luka
- 1 veza peršuna
- 3 jajeta
- 2-3 kašike prezli
- 2 kašike sušene nane
- malo cimeta
- malo muskatnog oraščića
Priprema:
Krompir izrendajte, a zatim dobro iscedite svu vodu. Iseckajte crni luk na sitno, a to isto uradite i sa peršunom.
Pomešajte u činiji mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk i prezle, a zatim posolite i pobiberite i dodajte ostale začine (nanu, muskatni oraščić i cimet). Smesu dobro sjedinite, tako da se svi sastojci dobro pomešaju, pokrijte je providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
Vadite meso iz činije, oblikujte ga u ćufte i pržite ih u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari