Recept dana: Kiparske ćufte - razlikuju se u jednom sastojku od srpskih, a ovih nekoliko začina im daje neverovatan šmek (VIDEO)

30.01.2023

06:48

0

Autor: Z.A.S.

Jelo koje morate da isprobate

Recept dana: Kiparske ćufte - razlikuju se u jednom sastojku od srpskih, a ovih nekoliko začina im daje neverovatan šmek (VIDEO)
Kiparske ćufte - Copyright Printscreen/YouTube/Grandpa Tassos cooking

Jedno od omiljenih srpskih jela jesu i ćufte, a njihova priprema je prilično jednostavna. Prave se od mlevenog mesa, začina, jaja i prezli.

Ćufte možete jesti u paradajz sosu, ili uz pire krompir i, naravno, neku salatu. Zato verujemo da će vas kiparske ćufte oduševiti.

Od naših se razlikuje u jednom bitnom sastojku - u kiparske se dodaje i krompir, a i stavljaju se muskatni oraščić i cimet koji im daju poseban šmek.

Priprema je brza i jednostavna - baš kao i kod svih ćufti, a ukus božanstven!

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci: 

  • 1 kg svinjskog mlevenog mesa
  • 650 g krompira 
  • 2 crna luka
  • 1 veza peršuna 
  • 3 jajeta 
  • 2-3 kašike prezli 
  • 2 kašike sušene nane 
  • malo cimeta 
  • malo muskatnog oraščića  
Pixabay
 

Priprema:

Krompir izrendajte, a zatim dobro iscedite svu vodu. Iseckajte crni luk na sitno, a to isto uradite i sa peršunom.

Pomešajte u činiji mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk i prezle, a zatim posolite i pobiberite i dodajte ostale začine (nanu, muskatni oraščić i cimet). Smesu dobro sjedinite, tako da se svi sastojci dobro pomešaju, pokrijte je providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.

Vadite meso iz činije, oblikujte ga u ćufte i pržite ih u zagrejanom ulju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike