Recept dana: Aspirin supa diže iz mrtvih, a recept je postao viralan jer svako ko ga je probao kaže da stvarno radi (VIDEO)

03.10.2023

07:57

1

Autor: V. I.

Ne kaže se džabe "supa je medicina", a u ovu se na samom kraju dodaje sastojak koji joj daje notu italijanskog šmeka

Recept dana: Aspirin supa diže iz mrtvih, a recept je postao viralan jer svako ko ga je probao kaže da stvarno radi (VIDEO)
Copyright Profimedia

Snejana Andreeva je rođena u Bugarskoj, odrastala je na Kritu, a sad živi u Kanadi i udata je za Italijana. Na Instagramu je prati 1,4 miliona fanova s kojima ona svakodnevno deli zanimljive recepte koje imaju snažni uticaj mešavine svih kuhinja s kojima se susretala tokom svog života.

Unsplash
 

Jedan od njenih viralnih recepata koji ima čak 15 miliona pregleda jeste domaća čorba od povrća s pastinom (vrsta bilo koje sitne testenine koja se stavlja u supu), za koju joj je dala recept svekrva a koju Italijani zovu aspirin supa. 

Unsplash
 

Ova čorba je neverovatno zdrava i bogata hranljivim sastojcima. Ono što ovoj supi daje italijanski šmek je rendani kačkavalj parmiđano ređano koji Snejana dodaje na kraju.

Takođe, možete je obogatit dodavanjem govedine, piletine ili je jednostavno ostavite ovako klot s povrćem.

Vreme pripreme: 

  • 5 minuta + 45 minuta kuvanje

Sastojci: 

  • 2,5 l vode
  • 1 crni luk oljušten i prepolovljen
  • 2 štapa celera presečena napola
  • 3 šargarepe oljuštene
  • 4 čena belog luka oljuštena
  • 1/2 kašike soli
  • 1 šolja kuvane testenine
  • rendani kačkavalj

Priprema:

1. Napunite veliki lonac vodom i zagrejte na jakoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk te posolite. 

2. Kada bujon proključa, smanjite vatru i poklopite. Ostavite da se kuva 45 minuta ili dok povrće ne bude mekano a količina tečnosti se ne smanji. Podesite začine po ukusu.

3. Prebacite povrće u blender i ulijte 2 kutlače pune bujona. Blendajte dok smesa ne postane glatka, minut-dva. Vratite izmiksanu smešu u lonac sa čorbom i promešajte.

4. U međuvremenu, posebno skuvajte bilo koju pastu po izboru u malom loncu sa slanom vodom. Na dno činije dodajte kutlaču skuvane pastine, sipajte čorbu i pospite rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom. 

Bona appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike