Kupovne kocke za supu su dobre, ali su domaće mnogo bolje! Napravite ih od povrća i bez trunke hemije, biće odlične i za bujon (VIDEO)

07.03.2023

13:02

0

Autor: Z.A.S.

Jednostavan recept za koji vam nije potrebno mnogo vremena

Kupovne kocke za supu su dobre, ali su domaće mnogo bolje! Napravite ih od povrća i bez trunke hemije, biće odlične i za bujon (VIDEO)
Domaće kocke za supu - Copyright Printscreen/YouTube/Healthy Recipes

Mnoge domaćice imaju običaj da kupuju kocke za supu, jer one podosta olakšavaju pripremu, kako domaćih supa, tako i čorbi, ali su odlične i za bujon.

Međutim, verujemo da nema potrebe da vam posebno naglašavamo da je domaći proizvod uvek i bolji i zdraviji i ukusniji od kupovnog, pa vam u skladu sa tim dajemo i recept za domaće kocke za supu.

Potrebno vam je samo povrće i malo vremena da sve pripremite. Posle ih samo upakujte u alumunijumsku foliju, a kada budete želeli da ih koristite, izvadite ih iz zamrzivača i očas posla ćete dobiti bujon, ili supu.

Priprema je jednostavna i brza, a evo i šta vam je sve potrebno.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 2 paštranaka
  • 2 korena peršuna
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kelerabe
  • 1/2 celera 
  • lišće celera 
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 veza peršuna
  • ulje
  • 80 g soli
Pixabay
 

Priprema:

Oljuštite šargarepu i iseckajte je na sitno, pa je stavite u posudu, a zatim u nju dodajte i seckani praziluk, paštrnak (koji ste prethodno oljuštili i iseckali), koren peršuna (koji ste oljuštili i iseckali), seckani crni i beli luk, kelerabu (koju ste oljuštili i iseckali), celer (koji ste oljuštili i iseckali), kao i seckane listove celera.

Sipajte u dublju šerpu ulje, a kada se ono bude zagrejalo, dodajte seckano povrće i sve posolite, pa preko pospite kurkumu i kuvajte sve dok povrće ne pusti sok, a nakon toga poklopite i kuvajte još osam minuta.

Pexels
 

Prebacite povrće u blender i dobro ga usitnite, pa dobijenu smesu sipajte na pleh od rerne, koji ste prethodno obložili pek papirom, i sve lepo poravnajte.

Pleh pokrijte providnom folijom i stavite ga u zamrzivač da odstoji preko noći. Ujutru isecite kockice i umotajte ih u aluminijumsku foliju, pa ih čuvajte u zamrzivaču sve do upotrebe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike