Recept dana: Francuski krompir, brza magija sa slaninom i jajima

27.08.2023

07:50

0

Bez obzira da li ste ljubitelj klasičnih kombinacija ili želite dodati lični pečat sa raznim sastojcima, Francuski krompir će vas sigurno oduševiti

Recept dana: Francuski krompir, brza magija sa slaninom i jajima
Francuski krompir - Copyright Profimedia

U svetu kuvanja, nekada je najbolje rešenje upravo najjednostavnije rešenje. Francuski krompir je klasično jelo koje nas uspešno spašava kada nam nedostaje inspiracije za kuvanje, a glad je već zakucala na vrata.

Ovo jelo je ne samo brzo za pripremu, već je i izuzetno ukusno i svestrano. Bez obzira da li ste ljubitelj klasičnih kombinacija ili želite dodati lični pečat sa raznim sastojcima, Francuski krompir će vas sigurno oduševiti.

Sastojci:

1 kg krompira

1 luk
4 kuvana jaja
1 sirovo jaje
Slanina
1 čašica kisele pavlake
So, biber, bosiljak

Priprema:

Prvo, skuvajte krompir u ljusci i jaja u posebnim posudama. Nakon što su gotovi, oljuštite krompir i jaja, a zatim nasecite krompir na kolutove.

Isitnite slaninu i luk na sitnije komade kako bi se ravnomerno rasporedili u jelu.

U posudi za pečenje, dodajte malo ulja na dno kako bi se sprečilo lepljenje. Zatim, redom ređajte sastojke - prvo luk, zatim krompir, pa kuvana jaja i komadiće slanine. Ponavljajte ovaj slojeviti raspored dok ne potrošite sve sastojke.

Sirovo jaje umutite zajedno sa kiselom pavlakom kako biste napravili gustu mešavinu koja će dati sočnost i sjedinjenost vašem jelu.

Prelijte pripremljenu smesu od jaja i pavlake preko krompira u posudi za pečenje. Ovo će se tokom pečenja transformisati u hrskavu i primamljivu koru.

Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 °C i pecite dok krompir ne dobije primamljivu hrskavu koricu.

Izvadite iz rerne i pripremite se za pravu gozbu!

Ovaj jednostavni, a istovremeno raskošno ukusan recept pruža vam mogućnost da se poigrate sa ukusima i dodacima po sopstvenom izboru. Klasični pristup sa krompirom, jajima i aromatičnim začinima je uvek dobrodošao, dok dodavanje različitih povrća, slanine i kobasica može dati novu dimenziju ovom već izvanrednom jelu.

Neka Francuski krompir postane vaša sigurna karta u kulinarskim izazovima, donoseći ukus i zadovoljstvo svakom zalogaju. Uživajte u savršenoj kombinaciji jednostavnosti i raznolikosti koju ovo jelo pruža!

Bon appétit!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike