Pire kao iz restorana: Tajne kulinarskih majstora za nebesku teksturu

09.08.2023

13:34

1

Autor: K. B.

Ovaj jednostavan, ali moćan trik, omogućiće vam da svaki zalogaj pirea bude prava poslastica za nepce

Pire kao iz restorana: Tajne kulinarskih majstora za nebesku teksturu
Copyright Profimedia

Svi smo svesni kako pire sa dodatkom mleka ima bogatiji ukus, međutim, profesionalni kuvari otkrivaju dodatne tajne koje čine njihov pire u restoranu još ukusnijim i nežnijim nego onaj koji pripremamo kod kuće. Jedna od tih tajni je otkrivena od strane ruske kulinarske blogerke Elene Golutsove.

Elena Golutsova je sa svojim bogatim iskustvom u svetu kuvanja podelila korisne trikove kako postići pire krompir koji je neodoljivo kremast. Nakon što skuvate krompir, ključno je da ga osušite i zatim ga pažljivo propasirate kroz sito. Nakon ovog koraka, dodajte vruće mleko, nikako hladno, i rastopljeni puter. Koristeći mikser, umutite sastojke u pireu. Rezultat ovog procesa će biti pire krompir koji je ne samo vazdušastiji, već će imati i svetliju boju, pružajući vam vrhunski doživljaj ukusa.

Profimedia
 

Zahvaljujući saznanjima profesionalnih kuvara poput Elene Golutsove, sada možete dostići nivo ukusa i teksture koji će se približiti onome što uživate u restoranima. Zato, sledeći put kad se odlučite za pripremu pirea krompira, ne zaboravite primeniti ovaj dragoceni savet koji će vašu kulinarsku veštinu podići na viši nivo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike