Recept dana: Čokoladni mokri kolač, dva sloja uživanja - natopljena kora i čokoladni ganaš

07.08.2023

07:58

0

Autor: K. O.

Baš po meri pravih čokoljubaca

Recept dana: Čokoladni mokri kolač, dva sloja uživanja - natopljena kora i čokoladni ganaš
Čokoladni mokri kolač - Copyright YouTube

Nikad dosta recepata sa čokoladom. Ako ste u redu onih koji obožavaju čokoladne kolače imamo još jedan savršen predlog za vas. U pitanju je čokoladni mokri kolač.

Sastoji se od natopljene kore i čokoladnog ganaša, a bukvalno se topi u ustima. Priprema je brza i jednostavna, pa je savršen i kada nemate mnogo vremena za pripremu, a treba vam nešto slatko, bilo za goste, bilo za ukućane.

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

Kora:

  •  2 jaja
  •  100 g šećera
  •  100 ml mleka
  •  50 ml ulja
  •  150 g brašna
  •  25 g kakao praha
  •  pola kesice praška za pecivo

Preliv:

  • 200ml mleka
  • 50g šećera
  • kašika kakao praha

Ganaš:

  • 200 g čokolade
  • 300 ml slatke pavlake

Priprema:

Penasto umutite šećer i jaja i lagano dodajte ostale sastojke, ne mutite, samo umešajte.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni i to 20 min na 180 stepeni.

Kada izvadite koru, dok je još vrela izbockajte je viljuškom prelijte prelivom od mleka, šećera i kakao praha.

Ostavite 10-15 min da kora potpuno upije preliv, za to vreme otopite čokolad sa 300 ml slatke pavlake i dobro pomešajte.

Prelijte ganaš preko kore i ostavite 2-3 sata u frižider kako bi se kolač potpuno ohladio.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike