Recept dana: Prefinjena torta sa bademima i malinama, sve što vam je potrebno da zasladite vikend

15.07.2023

07:55

0

Autor: K. B.

Kada se kombinuju ukusni sastojci kao što su bademi i maline, rezultat je prava poslastica za sva čula

Recept dana: Prefinjena torta sa bademima i malinama, sve što vam je potrebno da zasladite vikend
Copyright Instagram printscreen/prakticnazena.recepti

Ova osvežavajuća torta spaja savršeno mekanu koru sa hrskavim bademima i sočnim punjenjem od slasnih malina. Svaki zalogaj pruža jedinstvenu eksploziju ukusa koja će vas osvojiti. Bez obzira na posebne prilike ili samo trenutke kada želite da se počastite, ova poslastica će vas oduševiti svojim neodoljivim spojem slatkoće i svežine. Spremite se da se prepustite ovom nebeskom ukusu i krenite u avanturu pripreme ove savršene poslastice.

Vreme pripreme:

  • oko 40 minuta

Sastojci:

  • 125g brašna
  • 100g putera
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašike mleka
  • 4 belanca
  • 200g šećera
  • 80g listića badema
  • 300g malina
  • 1 kašika šećera
  • 100ml vode
  • 1 puding od vanile
  • 250ml slatke pavlake

Priprema:

1. U većoj posudi, pomešajte brašno, puter, šećer, vanilin šećer, žumanca, prašak za pecivo i mleko. Mesite sve sastojke dok ne dobijete glatko testo.
2. Podelite testo na dva dela i utisnite jedan deo testa na dno dva pleha za pečenje.
3. U posebnoj posudi, umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Prelijte belanca preko testa na plehu, a zatim pospite listićima badema po vrhu.
4. Pecite kore na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
5. Jednu koru stavite na poslužavnik, a drugu koru isecite na komade dok je još topla.
6. U šerpicu stavite maline, šećer i polovinu vode, i zagrejte smesu do ključanja. U drugoj posudi razmutite puding od vanile sa preostalom vodom, a zatim ga dodajte u šerpicu sa malinama. Kuvajte smesu dok se ne zgusne.
7. Prekrijte fil od malina providnom folijom i ostavite da se ohladi.
8. Preko prve kore premažite fil od malina, zatim premažite umućenu slatku pavlaku, a potom pažljivo ređajte komade druge kore.
9. Tortu ohladite pre služenja kako bi se ukusi sjedinili.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike