Tajna savršenstva: Američke krofnice se razlikuju od naših po jednom posebnom detalju!

04.07.2023

13:15

0

Autor: K. B.

Možete eksperimentisati na stotine načina i kreirati različite ukuse koji su slasni, primamljivi i neverovatno ukusni

Tajna savršenstva: Američke krofnice se razlikuju od naših po jednom posebnom detalju!
Copyright Profimedia

Krofnice možete filovati, glazirati, posipati šećerom u prahu, cimetom ili mlevenim orasima. Uz to, možete ih ukrasiti perlicama, izmrvljenom čokoladom ili lešnikom. Imate mogućnost da pravite slane ili slatke varijante, da ih poslužite kao desert ili kao zamenu za obrok. Iznenadite neočekivane goste ili članove porodice nakon ručka. Krofnice možete jesti tople ili hladne, izravno iz aparata ili nakon što odstoje. Nema ograničenja u načinima na koje možete pripremati ove poslastice!

Priprema mini krofnica je jednostavna. Smesu koju sami napravite prema receptu sipajte u dobro zagrejan i blago zauljen kalup aparata za krofnice. Nakon nekoliko minuta, krofnice su spremne, ostaje samo da ih poslužite onako kako želite.

Aparat za mini krofne - MD-700

Aparat za mini krofne je sjajan dodatak za brzu i jednostavnu pripremu ovih poslastica. Za samo nekoliko minuta, moći ćete obradovati svoje najbliže ili iznenadne goste. Svaki put će izgledati profesionalno i savršeno!

Potrebno je samo pripremiti testo prema omiljenom receptu, sipati ga u zagrejan kalup aparata, poklopiti i nakon nekoliko minuta, krofnice su gotove i spremne za posluženje.

Možete ih preliti sa tečnom čokoladom ili medom, posuti šećerom u prahu ili mlevenim orasima, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem... Mogućnosti su beskonačne i uvek će biti zanimljive i drugačije.

Profimedia
 

Osnovni recept za mini krofnice:

Sastojci:

  • 300g brašna
  • 150g šećera
  • 125g putera
  • 3 jajeta
  • 200ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutite sve sastojke u glatku smesu i kašikom je sipajte u kalupe. Vodite računa da količina smese bude dovoljna, kako biste dobili savršeno pečenu površinu krofnice. Nakon pečenja, pažljivo izvadite iz kalupa, najlakše pomoću viljuške.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike