Recept dana: Janija - Izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje

02.07.2023

07:50

0

Autor: K. B.

Janija je tradicionalno jelo koje se priprema sa svežim sastojcima i obogaćeno bogatim začinima

Recept dana: Janija - Izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
Copyright Printscreen/YouTube/bakina kuhinja

Ova ukusna kombinacija mesa i povrća stvara neodoljivu simfoniju ukusa koja će vas oduševiti. Sledite naš jednostavan recept i pripremite Janiju koja će zadovoljiti i najistančanije gurmanske ukuse.

Vreme pripreme:

80 minuta

Sastojci:

  • 500 g jagnjećeg mesa, isečenog na komade
  • 2 glavice crnog luka, sitno iseckane
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove
  • 2 krompira, isečena na kockice
  • 2 paradajza, isečena na kolutove
  • 2 paprike, isečene na trake
  • 1 šolja pirinča
  • 2 kašičice začina po izboru (npr. tucana paprika, suvi biljni začin, biber)
  • so po ukusu
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. U velikom loncu zagrejte malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
2. Dodajte jagnjeće meso i pržite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
3. Ubacite šargarepe, krompire, paradajz i papriku u lonac. Promešajte i pržite nekoliko minuta.
4. Dodajte pirinač, začine i so po ukusu. Prelijte sve sa dovoljnom količinom vode da prekrije sve sastojke.
5. Smanjite vatru i kuvajte jelo na laganoj vatri oko 45 minuta, ili dok meso i povrće ne postanu mekani i pirinač ne upije tečnost.
6. Kada je jelo gotovo, poslužite ga toplo uz svežu salatu i uživajte u bogatim ukusima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike