Recept dana: Voćna torta sa pudingom i piškotama - kraljica lepote i ukusa koju jednostavno morate da probate (VIDEO)

16.05.2023

07:52

0

Autor: Z.A.S.

Torta vredna svake pažnje i divljenja

Recept dana: Voćna torta sa pudingom i piškotama - kraljica lepote i ukusa koju jednostavno morate da probate (VIDEO)
Voćna torta sa pudingom i piškotama - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Cakes

Tortama i kolačima retko ko može da odoli, a mi definitivno ne spadamo u tu grupu. I obično vam delimo recepte za brze poslastice, a često biramo i one za koje nije potrebno pečenje.

Ipak, svi znamo da su i oni malo komplikovaniji recepti često vredni svakog truda, jer rezultat koji se dobija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Voćna torta sa pudingom i piškotama osvojiće apsolutno svakoga ko je bude probao, a iako priprema zahteva malo više vremena, mogu da je prave i oni koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji - ispašće savršena.

Pixabay
 

Vreme pripreme:

  • 75 minuta

Sastojci:

Za fil: 

  • 1,7 l mleka 
  • 180 g pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 300 g putera 
  • piškote
Freepik
 

Za džem od jagode:

  • 700 g smznutih jagoda 
  • 150 g šećera 
  • 40 g kukuruznog skroba 
  • 100 ml vode 
  • 30 g želatina 
  • 100 ml vode 
Pixabay
 

Priprema:

Mleko (200 ml) sipajte u posudu, a zatim u njega umačite piškote i ređajte ih u kalup za tortu. Pomešajte puding od vanile sa 300 ml mleka (ne sme da bude grudivca), a 1,2 l sipajte u šerpu i stavite da se zagreje.

Dodajte puding od vanile i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.

U šerpu, za to vreme, sipajte jagode i šećer i kuvajte dok ne puste sav sok. Pomešajte skrob sa 100 ml vode, tako da nema grudvica, i dodajte ga u jagode. Kuvajte još nekoliko minuta, uz mešanje, a nakon toga smesu sa jagodama prebacite u blender i izblendirajte tako da dobije glatku smesu. Procedite kroz sito.

Profimedia
 

Sipajte deo džema od jagde u jednu posudu, ostavite sa strane, a ohlađeni puding umutite, pa mu dodajte umućeni puter sobne temperature i sve sjedinite mikserom.

Fil podelite na dva jednaka dela i u jedan deo dodajte džem od jagoda (onaj koji ste odvojili u posudu) i promešajte.

Sipajte prvo preko piškota puding od vanile, poravnajte, a zatim stavite na 40 minuta u frižider. Pomešajte želatin sa 70 ml vode i ostavite da nabubri. Otopite na pari i dodajte u preostali džem od jagoda.

Sipajte preko fila od pudinga i poravnajte. Stavite u frižider na 20 minuta, a preko sipajte puding u koji ste dodali džem sa jagodama, poravnajte i stavite u frižider na dva sata.

Tortu ukrasite džemom od jagoda.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike