Recept dana: Piroške punjene sirom ispuniće kuću mirisom, a stomak milinom
Mekane, mirisne i vazdušaste
Pecivo u subotu ujutru. Ima li nečeg lepšeg što može da vas zadesi prvog jutra vikenda.
Nema lepšeg doručka od toplih piroški uz šolju hladnog jogurta.
To je jedan od najpoznatijih i najčuvenijih doručaka na svetu.
Dodaćemo i najukusnijih.
Vreme pripreme:
- oko 90 minuta
Sastojci:
Za testo:
- 1 jaje
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
Za nadev
- 100 g sira
Priprema
1. U mlako mleko dodajte šećer, kašičicu brašna i kvasac te ostavite nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodajte jaje, ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte brašno i so i umesite meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta.
2. Rastanjite oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seite na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljajte izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolajte i blago pritisnite ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari