Recept dana: Posni uštipci - ništa manje ukusni od mrsnih, a za njihovu pripremu vam nisu potrebni ni kvasac, ni prašak za pecivo!

06.03.2023

06:59

0

Autor: Z.A.S.

Idealni za doručak ili večeru

Recept dana: Posni uštipci - ništa manje ukusni od mrsnih, a za njihovu pripremu vam nisu potrebni ni kvasac, ni prašak za pecivo!
Posni uštipci - Copyright Freepik

Pravljenje uštipaka uopšte nije težak posao. Iako većina misli da je komplikovan, jer je potrebno zamesiti testo, to uopšte nije tako.

Uštipci mogu da se jedu u slanoj i slatkoj varijanti - u zavisnosti od toga šta više volite. Nije zabranjeno ni da, u toku jednog obroka, pojedete i jedne i druge.

Posni uštipci su izuzetno ukusni i podjednako dobri kao i mrsni, a s obzirom na to da je Uskršnji post u toku, isprobajte ovaj recept. Nisu vam potrebni čak ni kvasac, niti prašak za pecivo.

Vreme pripreme:

  • 10 minuta

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 220 ml tople vode 
Profimedia
 

Priprema:

Dodajte u brašno šećer, ulje, so i vodu, a zatim zamesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite ga oko pola sata da odstoji.

Uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Rastanjite svaku oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali veću količinu ulja, a zatim ih pržite.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike