Ako primetite da se ova lampica upalila, hitno se obratite stručnjaku kako biste sačuvali život

11.12.2023

18:16

0

Autor: K. B.

Vodite računa o svojoj bezbednosti tokom vožnje

Ako primetite da se ova lampica upalila, hitno se obratite stručnjaku kako biste sačuvali život
Copyright Profimedia

Moderni automobili su evoluirali iz običnih prevoznih sredstava od tačke A do tačke B. Sada su opremljeni različitim elektronskim senzorima koji detektuju probleme i pravovremeno obaveštavaju vozača, značajno olakšavajući praćenje stanja vozila. Svako upozorenje na instrument tabli ima svoju specifičnu svrhu i ne bi trebalo da se zanemaruje. Ona su ključni indikatori koji pružaju važne informacije o zdravlju i bezbednosti vašeg automobila. Upoznavanje sa ovim svetlima omogućava vozačima da brzo reaguju, izbegavajući probleme ili skupe popravke u budućnosti.

Profimedia
 

Lampica za vazdušni jastuk obično prikazuje naduvan vazdušni jastuk ili osobu na sedištu sa aktiviranim vazdušnim jastukom. Kada ova lampica ostane upaljena, ukazuje na problem sa sistemom vazdušnih jastuka u automobilu. To može značiti da oni možda neće pravilno funkcionisati u slučaju nesreće ili se mogu nenamerno aktivirati.

Posetite profesionalnog mehaničara kako biste pregledali sistem vazdušnih jastuka i dijagnostikovali i rešili problem zbog sigurnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike