Star 30 godina i još prljav, a prodat za neverovatnu sumu od dva miliona dolara: Šta mislite, kakvu tajnu krije ovaj "porše"?

06.12.2023

17:06

0

Autor: K. O.

Što je najzanimljije, novi vlasnik će imati i dodatna ulaganja

Star 30 godina i još prljav, a prodat za neverovatnu sumu od dva miliona dolara: Šta mislite, kakvu tajnu krije ovaj "porše"?
Copyright Profimedia

Izgleda prljavo, ali je kupac za njega izdvojio čitavo bogatstvo. Ovaj Porsche 964 Carrera RSR 3.8 iz 1993. ima samo 10 kilometara na brojaču i fabrički zaštitni film star tri decenije.

Porsche 911 Type 964 Carrera RSR 3.8 Strassenversion je verzija trkačkog automobila 964 RSR iz ranih devedesetih. Proizveden je samo 51 primerak i isporučen kupcima direktno iz fabrike.

A ono što ovaj automobil čini još ekskluzivnijim jeste to što je Porsche Motorsport napravio samo dve Strassen verzije, a ovaj primerak je jedan od ta dva.

Prethodni vlasnici nisu uklonili zaštitni film sa farbe, a kilometar-sat pokazuje celih 10 kilometara. Ispod zaštitnog sloja je boja u "polarno" srebrnoj nijansi, a unutrašnjost je od jarkocrvene kože.

Profimedia
 

Automobil je opremljen rezervoarom za gorivo zapremine 120 litara, kao i Le Mans motorom sa po dve svećice na svakom od šest cilindara.

Ovaj Porsche je sada prodat na Bonhams aukciji u Abu Dabiju za 2.127.500 dolara, što je nešto manje od dva miliona evra.

Ipak, novi vlasnik će verovatno morati da uloži dodatna sredstva za pokretanje motora, pošto nije startovan 30 godina.

Profimedia
 

Za kraj, fabrička snaga ovog automobila je bila 320 konjskih snaga, ali kako prenosi Car&Driver, stvarna snaga ovog primerka je bila 375 KS.

Porsche 911 RSR ima masu od samo 1.210 kilograma, što mu omogućuje da ubrza do stotke za samo 3,7 sekundi, što je i danas impresivan rezultat, a 1993. godine bio je među najbržim automobilima.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike