Ekskluzivnost i savremeni dizajn: Ovaj automobil je najlepši u 2023. godini (VIDEO)

10.12.2023

17:50

1

Autor: K. B.

Švedski električni SUV kupe "Polestar 4" osvojio je prestižnu nagradu za najlepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. godini

Ekskluzivnost i savremeni dizajn: Ovaj automobil je najlepši u 2023. godini (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ovu priznatu nagradu dodelio je žiri sastavljen od 16 stručnjaka za dizajn automobila, uključujući šefove dizajna kompanija "Audi", "Ford", "Lamborghini", "Lucid" i "Mercedes". Vest o ovoj nagradi objavljena je u najnovijem štampanom izdanju Car Design Review, vodećeg magazina u vlasništvu Car Design News.

" Polestar 4" je dobio priznanje zbog svog prepoznatljivog i hrabrog dizajna, koji je bio pažljivo izrađen sa ukusom i posvećenostu svakom detalju. Važno je napomenuti da su sudije bile nepristrasne, budući da nijedna nije smela glasati ni za sopstveni dizajn ni za automobile drugih marki u svojoj grupi, obezbeđujući time što je moguće feriji proces glasanja.

 

 

"Polestar", koji je osnovan 1996. godine, postao je deo "Volvo" porodice 2015. godine. Brend se profilisao kao lider u proizvodnji električnih vozila sa vrhunskim minimalističkim dizajnom i inovativnom tehnologijom.

Osim "Polestar 4", žiri je prepoznao još devet automobila koji su se istakli po svom estetskom doprinosu. Među njima su "Kia EV9", "Volvo EX30", "Jeep Avenger", "HiPhi Y", "Lamborghini Revuelto", "Ford Explorer", "Zeekr 009", "Aion Hyper SSR" i "MG Cyberster". Ova lista predstavlja vrhunske dostignuće u dizajnu automobila za 2023. godinu, prema oceni stručnjaka iz ove industrije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike