Čaj od kukuruzne svile je mnogo zdrav, a plus je odličan za mršavljenje i skida celulit: Evo kako se kuva

27.08.2022

04:55

0

Autor: Z. A.

I nema nikakvih neželjenih efekata

Čaj od kukuruzne svile je mnogo zdrav, a plus je odličan za mršavljenje i skida celulit: Evo kako se kuva
corn-stalks-g1cc7dec6c_1280 - Copyright Pixabay

Mnogim ljudima je tokom leta kuvani ili pečeni kukuruz omiljena užina ili čak poslastica. A osiim što ima fantastičan ukus, ova žitarica ima finu dozu minerala, vitamina i vlakana važnih za zdravlje organizma, a odličan je i za mršavljenje i skidanje celulita.

Kukurzna svila se od davnina koristi kao narodni lek - bogata je flavonoidima, saponinima, alkaloidima, tarskim uljima, vitaminima C i K, gvožđem, hromom, aluminijumom i etarskim uljima.

Pospešuje izbacivanje viška vode iz organizma, toksina, ali pomaže i kod izbacivanja peska i kamena u bubregu i čišćenja mokraćnih kanala. Blagotvorno deluje i kod tegoba gihta, kamena u žuči, reumatoidnog artiritisa.

Pexels
 

Sadrži polifenole koji pomažu u sprečavanju mnogih bolesti. Veoma je delotvoran kod mnogih stanja kao što su: artritis, bolesti bubrega i urinarnog trakta i visok krvni pritisak. Često se koristi i kao efiksno sredstvo za mršavljenje.

Ako imate neki od ovih problema, čaj od kukuruzne svile će vam svakako pomoći, ali važno je da koristite svilu organskog porekla, netretiranu pesticidima.

Kako da pripremite čaj od kukuruzne svile?

Kašiku kukuruzne svile prelijte sa 200 ml hladne vode, pa zagrejte da proključa. Kada proključa, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite i pijte tri puta dnevno šolju nezaslađenog čaja.

Pixabay
 
Čaj protiv celulita

Za pripremu čaja od kukurune svile protiv celulita potrebno je:
jedna kašičica suve kukuruzne svile (oko 2 g), prelijte je šoljom vode koja je prethodno proključala. Ako se odlučite da umesto suve koristite svežu kukuruznu svilu, onda na jednu šolju stavite dve kašike čaja.

Ostavite neka odstoji desetak minuta pre nego konzumiranja. Ukoliko niste oduševljeni aromom, možete dodati malo meda ili limuna. Ako volite malo jače mirise, dodajte malo korena svežeg đumbira.
Čaj od kukuruzne svile i peršuna mnogi koriste i kod urinarnih problem.

Pexels
 

Za tretiranje celulita potrebno je da uzimate čaj dva-tri puta u toku dana, sve dok ne postignete željene rezultate. Kada rešite problem, važno je da i dalje nastavite da ga koritite, ali sada je dovoljno jednom dnevno.

Ukoliko imate određenih zdravstvenih problema, posavetujte se sa lekarom.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike