Otkrivena tema sledeće Met Gala svečanosti: Oda velikom modnom dizajneru

01.10.2022

17:40

0

Autor: D. R.

Tema se poklapa sa velikom izložbom u Institutu za kostime Metropoliten muzeja umetnosti

Otkrivena tema sledeće Met Gala svečanosti: Oda velikom modnom dizajneru
Kendal Džener - Copyright Profimedia

Organizatori Met Gala manifestacije, jedne od najvećih modnih večeri, najavili su temu za sledeću godinu - slavljenje lika i dela pokojnog Karla Lagerfelda.

Zakazano, kao i obično, za prvi ponedeljak u maju, akcija prikupljanja sredstava sa svetskim zvezdama pozvaće prisutne da odaju počast radu nemačkog dizajnera koji je preminuo 2019. godine u 85. godini.

Tema se poklapa sa velikom izložbom u Institutu za kostime Metropoliten muzeja umetnosti, pod nazivom „Karl Lagerfeld: linija lepote“. 

Profimedia
 

Izloženi predmeti će uključivati kreacije iz Lagerfeldovog perioda kao kreativnog direktora modnih kuća Fendi, Chloe i Chanel, kao i njegove komade iz Balmain, Patou i dizajne brenda koji nosi njegovo ime.

Pošto je pandemija Covid-19 primorala organizatore da zakažu poslednja dva događaja za manje od osam meseci jedan za drugim, poslednje Met Gala manifestacije bile su varijacije na američku modnu temu: ovogodišnji „Pozlaćeni glamur i bela kravata“, a 2021. „U Americi: Leksikon mode“.

Kopredsedavajući ove modne svečanosti, u kojem su prošle godine bili Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds, tek treba da budu objavljeni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike