Recept dana: Domaći kroasani sa višnjama, ukusno pecivo koje će se topiti u ustima

01.10.2021

06:08

0

Francuska je doprinela popularnosti ovog ukusnog peciva, a izvorno on je nastao u Austriji

Recept dana: Domaći kroasani sa višnjama, ukusno pecivo koje će se topiti u ustima
Kroasani - Copyright Pexels

Kroasan je pecivo austrijskog porekla koje se pravi sa puterom. Savršen je kada ima mnogo slojeva, a naziv je dobio po svom obliku polumeseca (croissant).

Kroasan se prvi put zvanično pominje u francuskim kuvarskim recenzijama u drugoj polovini 19. veka, a recept za kroasan kakav danas poznajemo, pronadjen je u francuskim kuvarima s početka 20. veka.

Pre nego što prionete na pravljenje krem čorbe od kestena, možete napraviti domaće kroasane za desert. Kroasani napravljeni kod kuće mogu bez problema da budu veoma meki i ukusni. 

Sastojci:

  • 750 g lisnatog testa
  • 100 g višanja
  • malo cimeta
  • 2 vanilin šećera
  • 1 puding od vanile
  • 4 kašičice gustina
  • 1 kašika maslaca
  • 450 ml mleka
  • 1 jaje

Priprema:

1. Kuvajte višnje s vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustin koji ste umutili u malo vode. Nastavite da kuvate dok ne dobijete gustu smesu.

2. Skuvajte puding pa kada se malo ohladi, umešajte i maslac. Pomešajte puding i kremu od višanja.

3. Izrežite trouglove od testa i punite ih kremom. Ostavite da odstoje desetak minuta pa ih pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike