Recept dana: Domaći kroasani sa višnjama, ukusno pecivo koje će se topiti u ustima
Francuska je doprinela popularnosti ovog ukusnog peciva, a izvorno on je nastao u Austriji
Kroasan je pecivo austrijskog porekla koje se pravi sa puterom. Savršen je kada ima mnogo slojeva, a naziv je dobio po svom obliku polumeseca (croissant).
Kroasan se prvi put zvanično pominje u francuskim kuvarskim recenzijama u drugoj polovini 19. veka, a recept za kroasan kakav danas poznajemo, pronadjen je u francuskim kuvarima s početka 20. veka.
Pre nego što prionete na pravljenje krem čorbe od kestena, možete napraviti domaće kroasane za desert. Kroasani napravljeni kod kuće mogu bez problema da budu veoma meki i ukusni.
Sastojci:
Pročitajte još:
- 750 g lisnatog testa
- 100 g višanja
- malo cimeta
- 2 vanilin šećera
- 1 puding od vanile
- 4 kašičice gustina
- 1 kašika maslaca
- 450 ml mleka
- 1 jaje
Priprema:
1. Kuvajte višnje s vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustin koji ste umutili u malo vode. Nastavite da kuvate dok ne dobijete gustu smesu.
2. Skuvajte puding pa kada se malo ohladi, umešajte i maslac. Pomešajte puding i kremu od višanja.
3. Izrežite trouglove od testa i punite ih kremom. Ostavite da odstoje desetak minuta pa ih pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari