
Recept dana: Domaće perece, mekane unutra, spolja hrskave, a bolje nego iz pekare
Najbolje od svega je što je priprema jednostavna

Odlično se slažu uz jogurt, a idu i uz pivo. Ako volite perece sigurno će vam se svideti ova domaća varijanta.
Jednostavne su za pripremu, a kada zamirišu iz rerne nećete moći da odolite ovom pecivu koje je mekano unutra, a hrskavo spolja.
Sastojci:
- 280 g brašna
- 100 ml mlake vode
- 50 ml mlakog mleka
- 2 male kašike šećera
- 1 velika kašika otopljenog putera
- 7 g suvog kvasca
- 1 mala kašika soli
- belance za premazivanje, krupna so za posipanje
- 1 velika kašika sode bikarbone
Način pripreme:
U posudu sipajte brašno, pa dodajte mlako mleko. Sipajte suvi kvasac i šećer, pa lagano izmešajte. Dodajte otopljeni puter, pa sve dobro promešajte.
Izručite na sto, pa testo dobro umesite rukama. Sipajte so preko testa, pa nastavite da mesite. Oblikujte ga u loptu, nauljite, stavite u činiju i pokrijte folijom, pa ostavite da naraste dok se otprilike ne duplira. Malo spljeskajte loptu, pa je onda isecite najpre na četvrtine, a potom i na osmine.
Svaki deo izvaljajte u što tanji valjak od kog ćete oblikovati perecu. Stavite ih u pleh na papir za pečenje, a potom oko svake perece isecite papir. Jednu po jednu perecu spuštajte u ključalu vodu sa sve papirom, a potom lagano izvucite papir.
Kako će pereca plutati na površinu, lagano je prelivajte vrelom vodom i odozgo.
Potom ih izvadite, poređajte u pleh na papir za pečenje. Premažite belancem i pospite krupnom solju i stavite u rernu da se ispeku.
Bon appetit!
pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari