Recept dana: Blago pikantan meksički namaz od pasulja ide uz svaki obrok
Može da se maže na tortilje, a može i kao prilog mesu ili povrću
Namaz od pasulja je omiljeno jelo meksičkog naroda. Osim što je idealno rešenje ako skuvate više pasulja nego što ste planirali, namaz može poslužiti kao odličan prilog mesu i povrću ili čak proteinski namaz za tortilje.
Dakle, možete ga jesti i za doručak i za ručak, kao i za vreme posta.
Ukoliko volite da eksperimentišete sa internacionalnom kuhinjom, isprobajte i recept za piletinu na kineski način.
Sastojci:
- 700 g kuvanog pasulja
- 1 glavica luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- ¼ kašičice soli
- 2 čena belog luka
- ½ kašičice tucane ljute paprike
- ½ šolje vode
- 2 kašike lišća korijandera
- 1 kašika soka limuna
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno seckani luk i posolite. Kad luk počine da dobija staklasti izgled dodajte sitno seckani beli luk i tucanu papriku. Nakon otprilike minut dodajte skuvan pasulj i vodu. Promešajte, poklopite i kuvajte 5 minuta.
Smanjite vatru na minimum i skinite poklopac. Gnječilicom za krompir izgnječite pasulj pa kuvajte bez poklopca uz često mešanje još 3 minuta.
Sklonite šerpu s vatre i umešajte korijander i sok od limuna. Probajte, i po potrebi dodajte još soli i soka od limuna.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari