Recept dana: Piletina u soja-sosu s nudlama i povrćem na kineski način
Prosto, a bogato
U kineskoj kuhinji iskoristi se svaki deo namirnice, a gotovo svako jelo ima neko medicinsko svojstvo. Sva jela su izuzetno zdrava i nisko kalorična, čak i u kombinaciji sa nudlama ili rižom. Dakle, slobodno možete uživati u svojim omiljenim jelima bez griže savesti.
Sastojci:
- 100 g nudli
- 170 g pileg filea
- 50 g šargarepe
- 50 g tikvica
- 50 g paprike
- 30 g mladog luka
- 30 g pečuraka
- 2 čili papričice
- 60 ml soja-sosa
- 10 g gustina
- maslinovo ulje
Priprema
Najpre obarite nudle. Piletinu i povrće isecite na tračice. Na zagrejano ulje prvo stavite iseckanu piletinu da se proprži, zatim šargarepu, pa parike, čili papriku i tikvice i na kraju pečurke. Dinstajte dok ne omekša, pa prelijte soja-sosom.
Nudle procedite i prebacite u smesu koju ste dinstali, dodajte mladi luk, mešajte i kada se sve sjedini, sklonite sa ringle.
Ručak za dve osobe je spreman.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari