Recept dana: Svinjski file - mariniran, propržen, pa ispečen - idealno mekan, sočan i fantastičnog ukusa (VIDEO)

01.02.2023

06:51

0

Autor: Z.A.S.

Ručak koji će vaši ukućani obožavati

Recept dana: Svinjski file - mariniran, propržen, pa ispečen - idealno mekan, sočan i fantastičnog ukusa (VIDEO)
Svinjski file - Copyright Printscreen/YouTube/The Stay At Home Chef

Svinjski file idealan je predlog za ručak, pogotovo jer se, pre prženja i pečenja marinira, pa postaje još ukusniji.

Meso će biti mekano i sočno, a možete ga služiti uz vaš omiljeni prilog, poput pirinča, krompira, ili grilovanog povrća.

Priprema nije ni najmanje teška, a recept će uspeti čak i onima koji u kuhinji nemaju mnogo iskustva.

Nakon ovako bogatog ručka, počastite sebe i preukusnim čokoladnim kockama koje se vrlo jednostavno pripremaju.

Vreme pripreme:

  • 25 minuta

Sastojci: 

  • 700 g svinjskog filea
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašičica mlevenog senfa (može i običan)
Profimedia
 

Priprema:

Pomešajte u posudi maslinovo ulje, beli luk, braon šećer, limunov sok, soja sos, mleveni senf, sirće, so i biber.

Stavite u posudu meso (ceo komad, nikako šnicle), pa ga prelijte marinadom. Sve dobro promešajte, a zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru četiri sata ili preko noći.

Meso prvo propržite u dobro zagrejanom tiganju, po dva minuta sa obe strane, a zatim ga stavite u tepsiju.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a zatim stavite tepsiju u nju i pecite oko 15 minuta na 60 stepeni.

Meso ostavite da odmori pet do 10 minuta, a zatim ga servirajte.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike