Pire krompir je omiljeni prilog, ali verovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku

29.03.2022

14:49

1

Neiskusne domaćice i početnici kuvari imaju običaj da u krompir sipaju hladno mleko iz frižidera

Pire krompir je omiljeni prilog, ali verovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku
profimedia-0400704852 - Copyright Profimedia

Pire krompir je mnogima jedan od omiljenih priloga.

Kremast i ukusan često upotpunjuje jela od i sa mesom.

Ali, da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.

Naime, većina greši u jednoj "sitnici".

Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mleka on ne bi bio tako kremast i dovoljno "mokar".

Međutim, ono što većina ne zna jeste da je potrebno da mleko ima određenu temperaturu da bi pire krompir bio baš onakav kakav treba da bude.

Profimedia
 

Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mleko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mleko ne sme da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promenio temperaturu, potrebno je da mleko bude sobne temperature, ili malo zagrejano.

Profimedia
 

Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam