Recept dana: Svinjska rebarca iz rerne - recept za najjednostavniju pripremu i meso koje se lepi za prste

12.12.2022

07:04

0

Autor: Z.A.S.

Trik je u marinadi od senfa, meda i jabukovog sirćeta

Recept dana: Svinjska rebarca iz rerne - recept za najjednostavniju pripremu i meso koje se lepi za prste
Svinjska rebarca iz rerne - Copyright Pixabay

Ko god je probao rebarca, zna koliko je to meso ukusno. Mnogi obožavaju da ih jedu u restoranima, ali ima i onih koji su majstori kada je u pitanju kućna priprema.

Osim što, bez problema, možete da ih pripremite u rerni, rebarca, takođe, možete da spremite i na roštilju, a stvar je samo u tome da meso dobro pripremite za pečenje.

Tajna je zapravo u marinadi koja se sastoji od tri sastojka, a sa ovim receptom, verujte nam, sigurno nećete pogrešiti. Meso će se lepiti za prste i postaće stalno na vašem meniju.

Vreme pripreme:

  • 3 sata

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebaraca
  • Za marinadu:
  • 4 kašike senfa
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 3 kašike meda
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so
Pixabay
 

Priprema:

Dobro posolite i premažite senfom svinjska rebra, a zatim pripremite marinadu, tako što ćete u jednoj činiji pomešati maslinovo ulje, senf, med i jabukovo sirće. Prelijte marinadu preko rebarca i ostavite meso da se marinira, minimum, dva sata, a po mogućstvu i duže. Izvadite nakon toga rebarca i stavite ih na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite na 180 stepeni. Okrenite rebarca povremeno i premažite ih marinadom. Pecite ih sve dok se odozgo lepo ne zapeku.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike