Recept dana: Rižoto sa tikvicama - toliko kremast, ukusan i jednostavan za pripremu, da nećete znati da li ste ga brže napravili ili pojeli

29.06.2022

05:25

0

Autor: Z.A.S.

Kombinacija tikvica, krem sira, belog vina, putera i parmezana je prosto prste da poližeš

Recept dana: Rižoto sa tikvicama - toliko kremast, ukusan i jednostavan za pripremu, da nećete znati da li ste ga brže napravili ili pojeli
Rižoto od tikvica - Copyright Profimedia

Sezona je tikvica i verujemo da ste već jeli musaku od njih, a možda ste ih i punili. Tikvice su preukusne i pohovane, a njihova velika prednost jeste ta što zaista mogu da se pripreme na različite načine.

Ukoliko već niste, obavezno isprobajte i rižoto od tikvica, jer će vas njegova savršeno kremasta struktura raspametiti. Ukoliko se pitate kako se to postiže, da znate da će vam biti potrebni bujon i belo vino, a tu je i krem sir i kao šlag na tortu predivni parmezan.

Najbolje od svega je to što vam priprema jela uopšte neće oduzeti previše vremena, a rezultat će biti savršen.

Sastojci:

- 1 kocka supe od povrća 
- 1 crni luk 
- 1 veza peršuna
- 700 g tikvica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 300 g pirinča 
- 200 ml belog vina
- 1,5 kašičica soli
- 50 g putera
- 50 g krem sira 
- 50 g parmezana

Unsplash
 

Priprema:

U ključalu vodu (650 ml) stavite kocku supe, a zatimi seckajte luk i peršun, a tikvice izrendajte. Sipajte maslinovo ulje u tiganj, pa dodajte luk, a kada se on malo bude upržio, dodajte pirinač koji ste prethodno oprali. Ostavite tako oko dva minuta i onda sipajte belo vino, pa kuvajte dok ne ispari, a zatim dodajte tikvice. Ostavite tako još 15 minuta, a onda posolite. Postepeno dodajte bujon (250 ml), a kada bude ispario dodajte još (120 ml) i mešajte, a kada i to bude isparilo, dodajte još (80 ml). Šporet ugasite, ali jelo ne pomerajte sa ringle. Dodajte puter i mešajte dok se sve ne sjediniti. Nakon toga dodajte krem sir, a na kraju i parmezan.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike