Recept dana: Punjene tikvice - zapečene i sočne, a ukus takav da vam mleveno meso uopšte neće nedostajati (VIDEO)

21.06.2022

05:44

0

Autor: Z.A.S.

Tri vrste sira im daju poseban ukus

Recept dana: Punjene tikvice - zapečene i sočne, a ukus takav da vam mleveno meso uopšte neće nedostajati (VIDEO)
Punjene tikvice 2 - Copyright Printscreen/YouTube/Sapori d'Oriente

Sezona je tikvica, a ovo niskokalorično povrće je zaista lako za pripremu. Postoji mnogo recepata u kojima možemo da ih iskoristimo, a jedno od omiljenih jela je zasigurno i musaka sa tikvicama.

Oni koji vole pohovanu varijantu ovog povrća, moraju da imaju malo više strpljenja, jer je za njegovu pripremu potrebno i malo više vremena, ali ukoliko još uvek niste isprobali punjene tikvice, vreme je da tu grešku ispravite.

Recept za punjene tikvice je izuzetno jednostavan, a odmah ćemo vam reći da tri različite vrste sira ovom jelu daju poseban ukus.

Sastojci:

- 2 srednje velike tikvice 
- 2 krompira 
- 40 g parmezana 
- 50 g prezli 
- 1 pakovanje mocarele 
- 40 g tvrdog sira 
- 80 g tunjevine u ulju 

Pixabay
 

Priprema:

Presecite tikvice na pola po dužini, a zatim "meso" tikvica isecite uzduž i popreko, tako da napravite kvadrate. Pleh obložite pek papirom, na njega stavite tikvice i prelijte ih maslinovim uljem. Posolite ih i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada budu pečene, sredinu tikvica izdubite, krompir skuvajte, a zatim ga ispasirajte, dodajte sredinu tikvica, oceđenu tunjevinu, prezle, a zatim posolite i pobiberite i pospite beli luk u prahu. Dodajte parmezan i tvrdi rendani sir. Sve dobro promešajte, a zatim napunite tikvice, poređajte mocarelu i još jedan sloj punjenja preko. Pospite parmezanom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike