Recept dana: Musaka od tikvica - postaće vam omiljena, a posebno ćete uživati u sočnosti koju joj daje jedan sastojak
Umesto mleka iskoristite pavlaku za kuvanje i bićete oduševljeni rezultatom
Musaka od krompira je rado viđeno jelo na stolu mnogih domova.
A da li ste nekada probali musaku sa tikvicama?
Način pripreme je gotovo isti, s tim da se, umesto krompira, koristi ovo povrće sa izuzetno niskim procentom kalorija.
To, budite sigurni, ni najmanje ne utiče na njenu sočnost, a ni ukus.
Isprobajte ovaj sjajan recept, a umesto mleka koristite pavlaku i bićete oduševljeni rezultatom.
Sastojci:
Za musaku:
- 500 g mlevenog mesa
- 4 tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja šargarepa
- 2 čena belog luka
- so, biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Propržite crni luk na ulju tako da se zastakli, a zatim dodajte iseckanu šargarepu. Kada luk i šargarepa budu omekšali, dodajte mleveno meso i pržite sve dok mesto ne bude izgubilo ružičastu boju, za šta će vam biti potrebno oko 10-ak minuta. Povrće i meso posolite i pobiberite, a zatim dodajte začine po ukusu. Iseckajte beli luk na sitno i dodajte u tiganj. Operite tikvice i isecite ih na kolutove, a zatim ih usolite i ostavite da odstoje 10-ak minuta. Nauljite posudu u kojoj ćete peći musaku, a zatim na dno poređajte polovinu tikvica. Preko njih stavite nadev od mesa i poređajte drugu polovinu tikvica. Pecite musaku u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, oko 40-ak minuta. Da napravite preliv, pomešajte jaja i pavlaku za kuvanje. Izvadite musaku iz rerne nakon 30 minuta i prelijte je smesom od jaja i pavlake za kuvanje, a zatim je vratite u rernu na još 10-ak minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari