Recept dana: Vanila rolnice su lagane, a toliko ukusne da ćete ih ubuduće spremati prema duploj meri

29.03.2022

05:48

0

Brzinska, a odlična poslastica

Recept dana: Vanila rolnice su lagane, a toliko ukusne da ćete ih ubuduće spremati prema duploj meri
277111244_1297596567428967_9127157411600598174_n - Copyright Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking

Spoj hrskavog lisnatog testa i preukusnog vanila krema. Brzo, jednostavno i fantastično.

Koliko god komplikovano izgledalo, verujte lakši kolač niste pravili nikada.

Burbon vanilin šećer daje poseban i ukus i izgled ovom desertu.

Razlika između ovih i šam rolnica je u filu, koji je tako lagan, mirisan i ukusan.

Sastojci:

  • 500 g smrznutog lisnatog testa za krempitu
  • 1 jaje + par kapi mleka

Za kremu:

  • 500 ml mleka
  • 1 puding od vanile
  • 40 g oštrog brašna
  • 75 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 2 žumanca
  • 60 g putera
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Gotovo lisnato testo odmrznite. Uzmite prvi komad testa, pobrašnite radnu površinu i oklagijom rastanjite tanko, na veliki pravougaonik.

Sekačem za burek ili nožem isecite 12 dugačkih uskih tračica širine 2,5 centimetra. Svaki kalup za rolnice premažite puterom i zarolajte tračicu testa, tako da vam se prilikom motanja testo preklapa.

Ponovite postupak i sa drugim komadom lisnatog testa. Dobićete 24 rolnice ukupno.

Ovako obmotane kalupe slažite u pleh od rerne obložen pek papirom. Rolnice premažite umućenim jajetom sa par kapi mleka.

Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking
 

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20 minuta, odnosno dok lepo ne porumene.
Sačekajte da se malo prohlade pa ih još tople pažljivo svucite sa kalupa i ostavite da se skroz ohlade.

Krema:

Žicom dobro izmešajte žumanca, šećer, burbon vanilin šećer, puding, brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite na vatru da provri. Skuvajte smesu od žumanaca sipajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa skinite sa vatre kad se zgusne. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

U mleko umiksajte omekšali puter sobne temperature. Na kraju ručno umešajte prethodno umućen šlag od slatke pavlake i lagano sjedinite. Gotovom kremom napunite poslastičarsku špric/kesu sa zvezdastim nastavkom, i napunite svaku rolnicu.

Pospite prah šećerom i poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike