Split raspršio Megine snove o plej-ofu ABA lige

19.03.2021

17:22

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Vlade Jovanovića poraženi na Gripama

Split raspršio Megine snove o plej-ofu ABA lige
Copyright ABA/KK Split/Ivica Cavka

Snovi košarkaša Mege  o plasmanu u plej-of ABA lige završeni su Splitu. Predvođeni iskusnim Rokom Ukićem, Splićani su na “Gripama” savladali beogradski tim 74:65 (24:30, 18:10, 18:17, 14:8), kojem je ovo bio osmi poraz u dosadašnjem toku sezone.

S obzirom na raspored do kraja ligaškog dela takmičenja (Partizan i FMP kod kuće, Budućnost, Cedevita Olimpija u gostima), izabranicima Vlade Jovanovića je trijumf u Splitu bio neophodan kako bi produžili nadu u plasman u doigravanje.

Dobrom prvom deonicom, koju su završili sa 30 ubačenih poena, nagovestili su da bi mogli u slavljeničkom raspoloženju da se vrate iz Hrvatske. Ipak, Beograđani nikako nisu uspevali da naprave osetniji plus, meč je više od 30 minuta bio u rezultatskoj klackalici u kojoj nijedan tim nije uspeo da napravi više od sedam razlike, da bi Ukić sa šest poena u završnih 10 minuta meča usmerio Split ka trijumfu, koji je trojkom overio Marko Luković.

Pročitajte još

Iskusni hrvatski bek meč je završio sa 29 poena (6/6 sl. b, 4/7 za dva, 5/7 za tri), Luković je dodao 16, a Ilija Đoković 11 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Petrušev sa 22 poena (7 sk), Simonović je ostvario dabl-dabl (15 p, 11 sk), dok je Jović uz 10 poena imao i devet skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike