Borac se ne plaši Budućnosti: Pobeda nije nemoguća misija

15.10.2020

12:42 >> 14:00

0

Autor: M. R.

Košarkaš iz Čačka Entoni Smit o prvim utiscima posle dva kola ABA lige

Borac se ne plaši Budućnosti: Pobeda nije nemoguća misija
Copyright Promo/KK Partizan

Paklen raspored dočekao je košarkaše Borca u najjačem regionalnom društvu. Posle Partizana i Zvezde, sledeći rival im je ekipa Budućnosti. Utiske pred taj duel na klupskom sajtu podelio je košarkaš Entoni Smit, koji je pred početak sezone stigao u Čačak kao treće američko pojačanje. Za njega je angažman u Borcu prvi na evropskom tlu.

Ovo je novo iskustvo za mene. Upoznajem se sa srpskim jezikom, kulturom, tradicijom, novim ljudima… Sviđa mi se okruženje, pošto sam i u dosadašnjoj karijeri igrao u manjim gradovima. Lepo sam prihvaćen, ljudi su dobri, uključujući trenera i saigrače. Očekujem uspešnu sezonu sa Borcem – rekao je Smit za klupski sajt.

Borac je na startu takmičenja pobedio crno-bele u Hali sportova “Ranko Žeravica”, posle je ubedljivo poražen od Crvene zvezde na domaćem terenu.

– Smatram da ako u svaku utakmicu uđemo fizički i psihičiki pripremljeni nećemo imati problem da se nosimo sa svim ekipama u ABA ligi. Kada se osvrnem na meč sa Crvenom zvezdom, moram da priznam da je način na koji smo odigrali taj duel bio neprihvatljiv. Nismo igrali dovoljno agresivno i nismo ostavili srce na terenu. Nema šta, to moramo ispraviti već u narednom okršaju.

Sledeći rival je crnogorski tim koji sa klupe vodi trener Petar Mijović.

– Očekujem da u narednoj utakmici protiv Budućnosti igramo kao pravi tim, što se inače od nas i očekuje. Bićemo spremni za početak meča, a verujem da ukoliko odigramo najbolje što možemo ni pobeda nije nemoguća misija, bez obzira koliko to nerealno zvuči.

Smitovim dolaskom Borac je dobio čvrstinu u reketu i sigurnost u skoku.

– Zadovoljan sam načinom na koji sam igrao do sada u dresu Borca. Imam svoju ulogu u timu, igram čvrstu, fizički jaku košarku. Verujem da ima još puno segmenata igre u kojima bih mogao da doprinesem ekipi. Nema šta, nastaviću još više da radim na svojoj igri, a zarad dobrobiti celog tima. Recimo, uzimaću više šuteva, što do sada nisam radio – podvukao je Smit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkborac

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike