Pešić (ni)je presekao - Bjelica u stanju mirovanja!

15.08.2022

11:52

0

Selektor ima konačnu reč

Pešić (ni)je presekao - Bjelica u stanju mirovanja!
Pešic - Copyright Foto: KSS

Posle brojnih dešavanja koja su uzburkala javnost, sada konačno znamo spisak Svetislava Pešića za predstojeće kvalifikacione utakmice, ali i za Evropsko prvenstvo, koje počinje za dve nedelje.

Znamo da nema Miloša Teodosića, koji je udaljen, nema ni povređenog Alekse Avramovića, a Nemanja Bjelica neće putovati sa ekipom na prijateljski meč.

Ovo su igrači na Karijevom spisku: Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Boriša Simanić, Nikola Jokić, Balša Koprivica, Nikola Milutinov, Filip Petrušev i Dušan Ristić.

Kako je pojasnio selektor, još uvek nema konačnog spiska, te su svi igrači još uvek u konkurenciji za tim. Njegovu podršku imaju svi igrači, a najpre se čeka na oporavak Nemanje Bjelice, odnosno čeka se na odluku lekara koji će dozvoliti ili ne šampionu NBA lige da igra na Evrobasketu. Takođe, nije isključeno ni da će se Aleksa Avramović oporaviti za šampionat.

Srbija 25. juna igra protiv Grčke u Beogradu, a tri dana kasnije u gostima protiv Turske.

Evropsko prvenstvo počinje 1. septembra. Srbija će se takmičiti u Grupi D sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike