Ovako se Srbija sprema za Olimpijske igre i duel sa drim-timom! Sa Amerima igraju i pre Pariza!

16.04.2024

15:29

0

Autor: A. S.

Ovog leta sve je na orlovima

Ovako se Srbija sprema za Olimpijske igre i duel sa drim-timom! Sa Amerima igraju i pre Pariza!
Košarkaši Srbije - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije obradovala je naciju na Svetskom prvenstvu u Manili, kada je izborila i učešće na Olimpijskim igrama, pa nas ovog leta očekuje pravi sportski užitak.

Orlovi su uvek bili voljeni u narodu, pa se čeka na svaku informaciju o njima, a kako prenosi Mozzart sport, ekipa će se okupiti u Staroj Pazovi i obaviti jedan deo priprema, nakon čega slede pripremni mečevi,

Srbija će iz Pazove, putovati u Lion na meč sa Francuskom, zatim će u igrati sa Australijom i Sjedinjenim Američkim Državama, i to u Abu Dabiju.

O ambicijama Srbije ne treba naročito govoriti, poznato je kroz istoriju da su košarkaši uvek davali sve od sebe i da nisu razočarali, a iako nije poznat ni sastav u kome će nastupiti, kao i da li će se među putnicima naći Nikola Jokić, poznat je način priprema.

Naime, košarkaši će se za Olimpijske igre u Parizu, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta, spremati u tri faze, a početak je zakazan za 24. jun.

U Staroj Pazovi će biti do 11. jula, a u tom periodu će igrati i dve pripremne utakmice, koje će biti zatvorenog tipa, sa Holandijom i Turskom. Nakon toga sledi duel u Lionu, 12. jula, a dan kasnije je zakazan let za Abu Dabi.

Nakon tih duela, sledi povratak u Beograd, a u planu je još jedan meč i finiš priprema, pred put za Pariz, koji je planiran za 24. jul.

Srbija će u Parizu igrati u grupi C zajedno sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Plan i raspored:

24.6. - Okupljanje u Staroj Pazovi;

Početkom jula dve trening utakmice;

12.7. - Francuska - Srbija u Lionu;

16.7. - Australija - Srbija u Abu Dabiju;

17.7. - Amerika - Srbija u Abu Dabiju;

20.7. - U Beogradskoj areni protiv nekoga, ne zna se još protivnik;

24.7. - Put za Lil.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike