Poraz od Gornjika koštao ga posla: Razišli se Aleksandar Vuković i poljski šampion Legija

19.10.2020

11:54 >> 11:13

0

Mladi srpski trener dobio otkaz nakon poraza u 4. kolu poljskog šampiona

Poraz od Gornjika koštao ga posla: Razišli se Aleksandar Vuković i poljski šampion Legija
Copyright Profimedia

Srpski stručnjak Aleksandar Vuković nije više trener poljske Legije.

Uprava kluba iz Varšave odlučila se za šok-terapiju smenjivanjem šefa stručnog štaba nakon što su od Omonije eliminisani u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zabeležili su i dva poraza u domaćem prvenstvu. Sa poslednjim neuspehom protiv Gornjika u Varšavi (1:3) nestalo je i strpljenje uprave, pa su odlučili da dovedu Česlava Mihnjeviča kao zamenu za Srbina.

Vuković je bio igračka legenda Legije za koju je u dva mandata odigrao šest sezona, da bi i trenersku karijeru započeo radeći sa omladinskim kategorijama i dva puta bio privremeno rešenje kao trener prve ekipe. Kao stalno rešenje došao je 2. aprila prošle godine umesto Portugalca Rikarda Sa Pinta i tu sezonu je Legija završila kao druga, dok su se u prethodnoj sezoni okitili titulom.

-Hvala Vuko na onome što si učinio za Legiju, ne samo poslednjih godinu i po dana kao trener prvog tima, već poslednjih godina. Uvek smo mogli da računamo na trebe, posebno u teškim vremenima i nikada se nisi plašio da preuzmeš odgovornost. Zbog ovoga zaslužuješ veliko poštovanje kluba i navijača – piše u saopštenju Legije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike