Pavkov stavio tačku! Sve što treba da znate o prelaznom roku u Srbiji, šta su uradili Zvezda, Partizan, Čuka, Vojvodina... (FOTO)

19.02.2024

13:35

0

Unosnim transferima posebno mogu da se pohvale branilac titule, kao i debitant u eliti, IMT

Pavkov stavio tačku! Sve što treba da znate o prelaznom roku u Srbiji, šta su uradili Zvezda, Partizan, Čuka, Vojvodina... (FOTO)
Copyright FK Crvena zvezda/FK Partizan/FK Čukarički/

Poslednjeg dana prelaznog roka u Srbiji, u Superligi, odjeknula je prava "bomba". Iako se povremeno spominjalo da bi Milan Pavkov mogao ponovo da zaigra za Crvenu zvezdu, to se ipak nije desilo. Međutim, potpisao je za drugi beogradski klub, Čukarički.

Takođe, poslednjeg dan zimskog prelaznog roka, Radnički je objavio da je angažovao Stefana Čolovića, ali pre pomenutih potpisa u srpskoj Superligi bilo je zanimljivih transfera. U narednim redovima napravićemo presek svega što se desilo.

"Burnije" bilo u Humskoj, nego u Ljutice Bogdana

Kao i obično, najviše pažnje privukli su transferi dva najtrofejnija kluba, Crvene zvezde i Partizana. Ponovo će "večiti rivali" odlučivati ko će biti prvak. Trenutno, crno-beli imaju bod više od branioca ttule koji je u nastavak sezone ušao sa novim-starim trenerom, Vladanom Milojevićem.

Kada je reč o transferima u Humskoj, najvažnije je da je Mateus Saldanja ostao, ali je bilo i odlazaka i dolazaka.

Tako su u redove crno-belih stigli Jung-Džun Goh, Nikola Miličić, Denil Kastiljo, Leonard Ovusu, Aleksa Janković i Bojan Kovačević. Bilo je i odlazaka, pa su tako Humsku napustili Kristijan Belić, Kvinsi Menig i Mihajlo Ilić. Novi klubovi su AZ Alkmar, Sivaspor, odnosno Bolonja, dok je Mihajlo Petković prosleđen na pozajmicu u Novi Pazar.

MN Press
 

Takođe, Janko Jevremović će biti na pozajmici u Kolubari do kraja sezone, dok je Zlatan Šehović prosleđen Ordabasiju na godinu dana.

Manje "frekventno" je bilo u Ljutice Bogdana, a kao što je rečeno zimska prozivka bila je prvi radni dan Milojevića u novom mandatu u Zvezdi.

Svakako najzvučniji transfer bio je dolazak Uroša Sremčevića, koji je postao rekorder po visini transfera u okviru Superlige. Takođe su stigli golman Ivan Guteša iz Grafičara, a to se može reći i za jednog od bisera iz omladinske škole, Viktora Radojevića koji se dokazao Milojeviću tokom kiparskih priprema.

FK Crvena zvezda
 

Znatno više je bilo odlazaka. Posebnu pažnju su izazvali transferi Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića. Mijatović je potpisao za Njujork, a Nedeljković za Aston Vilu, s tim da je njemu dozvoljeno da do kraja sezone ostane u redovima crveno-belih.

Bilo je i promena trenera

Milojević je na klupi Crvene zvezde nasledio Baraka Bahara, dok se Igor Matić rastao sa Čukaričkim, a nasledio ga je Gordan Petrić.

Matić je nasledio Sinišu Dobrašinovića, a po povratku sa priprema na Kipru Voždovac je napustio Marko Savić. Na njegovo mesto došao je najmlađi trener u istoriji Superlige, Nikola Mitić.

Na kraju jesenjeg dela Radnik je ostao bez Milana Milanovića, a nasledio ga je Dušan Đorđević. Takođe, na klupu niškog Radničkog ponovo je seo Nikola Trajković.

I Vojvodina je u nastavak sezone ušla sa Božidarom Bandovićem koji je nasledio Ranka Popovića.

Iz kluba su otišli, što na pozajmicu, što definitivno, Edmund Ado, Uroš Kabić, Kings Kangva, Nikola Vasiljević i Stefan Mitrović. Konačno je raskinuta saradnja i sa Filipom Falkom.

Bilo je promena i u najbližim pratiocima "večitih rivala", TSC-u i Čukaričkom. Doduše, u TSC-u i ne toliko. Bačku Topolu su napustili Dušan Cvetinović, Lazar Mićić, Mihajlo Milosavić, kao i Josip Ćalušić. Stigli su Aleksa Pejić i Nikola Čolić.

Kada je reč o Čukaričkom, ekipu je preuzeo Gordan Petrić, a bilo je transfera u "oba smera".

Došli su Nemanja Milojević, Slobodan Tedić, Vinisijus Melo, Ji Un Jou, kao i Koruho Brikola Guzman.

I na kraju prelaznog roka pomenuti Pavkov koji će posle epizode na Bliskom istoku ponovo biti u srpskom fudbalu.

Redove belo-crnih napustili su Stefan Tomović, Sandej Adetunđi, Mateo Alinvi, Vukašin Braunović i Luter Sing.

Pazarci bili veoma aktivni, kao i Novosađani

Osim trenera, u Novom Pazaru su se menjali i igrači. Tako da je spisak fudbalera koji su došli i otišli poduži.

Uz trenera Matića, novi klub su dobili (pomenuti) Petković, Nikola Srećković, Sead Islamović, Stefan Dimić, Filip Pajović, Stefan Mihajlović i Ejike Opara koji je stigao iz omladinske škole.

MN Press
 

A bilo je i odlazaka, pa u redovima "plavih" više nisu Nemanja Milojević, Semir Alić, Frane Ćirjak, Nemanja Kojčić, Lazar Slavković, Kurt Abrahams, Nikola Andrić, Bojan Zogović i Bakir Brajlović.

U Vojvodinu je stigao novi trener, Božidar Bandović, ali i brojni igrači. Transferi na "Karađorđu" su bili prilično zvučni. Došli su golman Dragan Rosić, Vukan Savićević, Njegoš Petrović, Kaen Kejleb Zadi Seri i Seid Korać.

Novosadasku ekipu su napustili Stefan Vukić, Vladimir Miletić, Vuk Bogdanović, Marko Kerkez, Nemanja Toroman i Đorđe Đurić.

U Radničkom 1923 je takođe bilo odlazaka i dolazaka. Na "Čika Daču" stigli su Tomislav Dadić, Mehmed Ćosić, Besim Serbečić, kao i Pavle Ivelja i Marko Mihojević.

Otišli su Nikola Miličić, Entoni Izučukvu, Filip Pajović, Nikola Grbović, Vladimir Tomović, Henok Ngbeso i Aleksandar Popović.

Lučanska Mladost je u ovom prelaznom roku bila u centru pažnje najviše zbog prodaje Sremčevića Crvenoj zvezdi za dva miliona evra. Ali mladi napadač nije bio jedini koji je napustio ekipu koju vodi Tomislav Sivić. Otišli su još i Marko Tomić, Stefan Stanisavljević, Ognjen Milanović, Marko Mirić, Luka Savić, Nenad Perović, Đorđe Babić i Nikola Stanisavljević.

MN Press
 

Došli su Nikola Pejović, Dušan Cvetinović, Nuno Pereira, Petar Bojić, Nikola Andrić, Mihajlo Vesnić, Đorđe Jakovljević, Đorđe Babić, Nemanja Kos, Sava Pribaković, Veljko Vlasković i Jovan Mitrović.

Bilo je odlazaka i dolazaka u "zmajevo gnezdo"

Uoči samog početka prolećnog dela sezone, Voždovac je promenio trrenera, pa sada Nikola Mitić računa na neku drugu postavu, u odnosu na onu koju je ostavio Marko Savić.

Došli su Vladimir Miletić, Lazar Pavlović, Mateja Bubanj, Stefan Pirgić, Marko Gudžulić i Milan Kolarević. Otišli su Nikola Zečević, Borisav Burmaz, Bogdan Vaščuk, Dragan Stoisavljević, Predrag Medić, Filip Damjanović, Vuk Mitrović i Vladan Đekić.

Ni Nenad Lalatović ne računa na isti sastav u odnosu na jesenji deo sezone. U redove subotičkog Spartaka stigli su Marko Kerkez, Ilija Martinović, Nemanja Krsmanović, Ilija Miodragović i Miloš Opačić.

Posebnu pažnju je izazvao transfer Strahinje Tanasijevića koji je kao i Mijatović potpisao za Njujork Siti. Otišli su još i Lazar Stajković, Vladan Vidaković i Boris Krstić.

MN Press
 

U Napretku nije bilo mnogo promena. Došli su Andrija Majdevac, kao i Saša Marjanović i Lazar Zličić. Majdevac je došao na šestomesečnu pozajmicu iz mađarskog Debrecina, a Marjanović je potpisao ugovor do kraja sezone.

Otišli su Marko Bojović, Dejan Parađina i Lazar Pejčić.

"Traktoristi" dobro zaradili, a stigao je i Amerikanac

Prvo se pričalo o odličnom poslu, kada je Miloš Luković potpisao za Strazbur, a onda je i potvrđen novi transfer iz IMT-a. Al Džazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je za vezistu Nikolu Vukića platila milion evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK IMT (@fk.imt)

Otišli su još i Aleksandar Zujev, Uroš Stamenić, Viktor Živojinović, Nikola Kodžić, Edin Ajdinović i Strahinja Čarapić. Tako su Gabriel Obekpa i Aleksandar Stevanović prosleđeni
na pozajmicu u Tekstilac.

A bilo je i zvučnih dolazaka. Stigao je Nikola Terzić, a u srpski fudbal se vratio i Aleksandar Lutovac. Nekadašnji igrač Rada i Partizana dogovorio sa čelnicima debitanta u Superligi. Potpisao je i 18-godišnji Amerikanac Boston Bilaps.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK IMT (@fk.imt)

Takođe, "traktoristi" su produžili saradnju Nikolom Glišićem i Lukom Lukovićem.

Nišlije baš bile vredne

Transferi su bili aktuelni i u poslednja četiri kluba na tabeli, Javoru, niškom Radničkom, Železničaru i Radničkom. Posebno aktivni su bili na "Čairu".

Na klupu niškog tima se vratio Nikola Trajković.

MN Press
 

Otišlo je više od deset igrača, između ostalih i Aleksandar Pejović, Saša Marjanović, Dragan Rosić, Lazar Pavlović, Miljan Škrbić, Nikola Vlajković, Sava Petrov...

Ali je bilo i dolazaka. Na primer, stigli su golman Nikola Vasiljević, Andrija Luković, kamerunski reprezentativac Kolins Faj, Marko Petković, nekada kapiten Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije, Edmund Ado, koji je stigao na pozajmicu iz Zvezde, Nigerijac Jusuf Bamidele, a transfer rok je zatvorio Čolović.

Kada je reč o Javoru, u tim Radovana Ćurčića su stigli Leandro Pinto, Lazar Mićić, Miloš Adamović, Luka Petrović i Stefan Marjanović, kao i Trivonte Stjuart. Napadač sa Jamajke stigao je na samom kraju prelaznog roka. U Javor je došao na pozajmicu iz Salernitane, sa mogućnošću otkupa na kraju sezone.

Ivanjičkog superligaša su napustili Ibrahim Tanko, Petar Gigić, kao i Zvonimir Petrović.

Bilo je promena i u pančevačkom Železničaru. Na pozajmicu iz Crvene zvezde stigao je Aleksandar Kahvić, a na raspolaganje treneru Nenadu Mijailoviću stavili su se Ivan Ignjatijev, (golman) Milan Mijatović i Veljko Mirosavić.

MN Press
Aleksandar Kahvić

Iz Pančeva su otišli: golman Mladen Živković, Luka Petrović, Damjan Krajišnik (Uzbekistan), Milan Tomić i Nikola Lainović.

Sa igračkom karijerom završio je Marko Jovanović koji je otišao u Partizan. Tačnije, vratio se u Humsku i sada je član stručnog štaba Igora Duljaja.

Bilo promena i u fenjerašu

U ovom trenutku, Radnik je najbliži selidbi u Prvu ligu, i teško je očekivati da ekipa Dušana Đorđevića uspeti da se spasi. Ali su i Surduličani menjali u zimskom prelaznom roku.

Klub su napustili iskusni Vuk Mitošević, Milan Stojanović i Srđan Kočić.

Stigli su Edin Rustemović, Lazar Jovanović iz niškog Radničkog, Dženan Zajmović iz Uzbekistana i Damir Šovšić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike