Milojević pred povratnički debi na klupi Zvezde veruje u ispunjene tribine Marakane: Očekujemo veliku podršku!

09.02.2024

16:49

0

Autor: A. Š.

Jedan od najuspešnijih Zvezdinih stratega u modernoj klupskoj istoriji opširno je pričao u najavi meča sa Voždovcem

Milojević pred povratnički debi na klupi Zvezde veruje u ispunjene tribine Marakane: Očekujemo veliku podršku!
Vladan Milojević - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Zimska pauza broji svoje poslednje sate, u subotu popodne fudbal će se ponovo zakotrljati na terenima Superlige Srbije. Jedan od derbija 20. kola na stadionu „Rajko Mitić“ igraju Crvena zvezda i Voždovac (16.30, TV Arena sport Premium1), a uoči povratničkog debija na klupi srpskog šampiona Vladan Milojević bio je prilično opširan u najavi meča.

- Mislim da smo dobro iskoristili pripremni period i možemo da ga okarakterišemo uspešnim. Imali smo lepe uslove za rad. Znate da smo imali dosta  igrača na Afričkom i Azijskom kupu, a pored toga i fudbalere koji su napustili klub. Uradili smo sve što smo zacrtali tokom priprema, te mogu da kažem da sam generalno zadovoljan. Uvek nam treba malo više vremena, ali su igrači dali sve od sebe, implementirali sve ono što smo zahtevali u ovom trenutku – kazao je Milojević, istakavši da su svi na crveno-beloj strani Topčiderskog brda svesni da stanje na tabeli i sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu, nije ispunilo visoka očekivanja navijača.

- Željno iščekujemo nastavak prvenstva, da pokažemo kvalitet i upustimo se u tešku borbu do kraja šampionata. Očekuju nas zahtevni mečevi odmah na početku, nijedna utakmica nije laka, ali sam optimista. U goste nam dolazi neugodna ekipa. Uz večitog rivala to je tim koji najmanje “leži” Crvenoj zvezdi. Dva puta su nas pobedili na “Krovu”, pre dve godine i sada u aktuelnoj sezoni. Bez obzira na promenu trenera, Voždovac u kontinuitetu ima izgrađen stil i filozofiju igre. Mladi igrači su sposobni i znaju da igraju, uz to su motivisani i puni elana. Očekuje nas dobra i teška utakmica.

Istakao je Milojević da očekuje veliku podršku navijača.

 - U sportu emocije traju kratko. Vrlo brzo morate da budete fokusirani na igru. Očekujem da će nas podržati veliki broj navijača na tribinama, a pratiće nas i lep dan. Fudbaleri Zvezde zaslužuju podršku. Kada znate da imate publiku koja vas “nosi”, dajete i više od maksimuma ili kada ne možete date sve od sebe. Biću skroz koncentrisan na ono što mi je posao.

 Poručio je trener Crvene zvezde da je pred crveno-belima naporna polusezona.

 - Prošle godine sam bio angažovan u drugom klubu. Poklapale su se moje obaveze sa mečevima Zvezde. Siguran sam da utakmica neće biti ista kao i u prvom delu sezone. Sa druge strane, Voždovac ima prepoznatljiv stil igre. To je klupska filozofija. Tek nas očekuju prve utakmice u polusezoni, ekipe još nisu formirane, a prelazni rok je i dalje u toku. Pitanje je koliko je ko uhvatio takmičarsku formu. Posle nekoliko kola “zahuktaće” se šampionat. Očekujem od mog tima da bude pravi, jer više nemamo pravo na grešku. Igrači su svesni toga. Od prvog minuta moramo da pružimo maksimum.

Govorio je šef stručnog štaba srpskog prvaka i o prelaznom roku.

- Za razliku od mog prvog mandata Zvezda je porasla infrastrukturno i organizaciono. Postoji ozbiljna skauting služba, koja prati domaće igrače i fudbalere u inostranstvu. Rasterećen sam po tom pitanju, jer sam fokusiran na moj deo posla. Imam odličnu saradnju sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom i tehničkim direktorom Markom Marinom, koji odlično rade svoj posao. Moj zadatak je da iz igrača izvučem maksimum, na to sam fokusiran – rekao je Milojević i izrazio zadovoljstvo što će, kako sada stvari stoje, u nastavku sezone moći da računa na Bukarija.

- Kao trener sam srećan što je Osman i dalje deo Crvene zvezde, ali sam svestan da klub živi od finansija. Videćemo kako će se odvijati prelazni rok do kraja. Želeli smo da sačuvamo kostur tima i da smanjimo broj fudbalera, jer bi igrački kadar bio preopterećen bez evropskih utakmica. Ostali su nam prvenstvo i Kup Srbije. Probali smo da napravimo roster, gde svi igrači mogu da se bore na svojim pozicijama za mesto u ekipi i dobiju priliku kada zasluže.

Otkrio je Zvezdin strateg da u subotu u ekipi neće biti Koste Nedeljkovića, dok bi debi u crveno-belom dresu mogao da upiše talentovani napadač Uroš Sremčević.

- Uroš je interesantan i talentovan igrač. Apsolutno konkuriše za tim, a koliko će igrati će zavisiti od sutrašnjeg toka susreta. Vrlo brzo se adaptirao, očekujemo mnogo od njega. Ne treba mu ni stavljati opterećenje. Ne bih voleo da dođe trenutak kada će samopouzdanje biti pod znakom pitanja. Miloš Degenek je povređen i neće konkurisati za meč sutra. Posle današnjeg treninga ćemo doneti odluku sa medicinskim timom. Oni fudbaleri kod kojih postoji rizik od povrede, neće biti u sastavu.

U konkurenciji za tim na prolećnoj premijeri neće biti ni In Bom Hvanga.

- Od Hvanga očekujemo da se pridruži saigračima do kraja nedelje. Dobio je nekoliko slobodnih dana posle Azijskog kupa. Verujem da će se od ponedeljka priključiti treninzima i konkurisati za narednu utakmicu. Očekujemo Krasoa da dođe takođe sa Afričkog kupa. Oni su u takmičarskom ritmu, igrali su sve utakmice. Kada je u pitanju Hvang, rekao sam da će konkurisati za tim, a jedan je od igrača koji je veoma bitan za Crvenu zvezdu.

Mnogi su tokom jeseni potencirali hladan odnos Baraka Bahara sa Zvezdinom svlačionicom.     

- Na stručnom štabu je da da sve od sebe i podigne svakog igrača. Ne želim ništa da upoređujem sa prethodnim periodom, pre mog dolaska u klub. U razgovoru sam im rekao da je sve u fudbalu prolazno, da postoji danas i sutra. Pritisak koji je postojao, je zapravo normalan, s obzirom na to da igrate u Crvenoj zvezdi. Ima mnogo igrača koji su mogli da ostave veći trag. Veliku ulogu igra sama psihologija fudbalera. Pričamo sa svim igračima, kako bi smo im podigli samopouzdanje. Kada ga dobijete dajete svoj maksimum, u suprotnom dolazi do grešaka i neželjenih stvari. Šerif Endiaje je dobro radio u pripremnom periodu. Ne mogu da nađem rešenje “čarobnim štapićem”. Važno je poverenje igrača i stručnog štaba. Videćemo da li smo uspeli ili ne.

Hvalio je posle priprema na Kipru Milojević nekoliko dečaka poniklih u Zvezdinoj školi, koji pokrivaju bekovske pozicije.

- Imamo igrače koji mogu adekvatno da odgovore zadacima na tim pozicijama. Prekomandovali smo Viktora Radojevića u prvi tim. On je veliki potencijal i Zvezdino dete. Videćemo za njegovu minutažu. Priključen je i Ognjen Mimović, talentovan igrač koji je takođe dete kluba. Trudimo se da dovodimo igrače koji prave razliku, u odnosu na naše fudbalere i momke koji su ponikli u klubu. Prelazni rok i dalje traje, videćemo da li će sportski sektor reagovati u tom pravcu. Rodić je imao problema sa povredom, a bio je i bolestan. Imamo još jedan trening, pa ćemo videti kompletno zdravstveno stanje igrača. Fokusiraćemo se na  fudbalere koji su odradili veći deo priprema sa timom.

Lepe reči imao je Zvezdin strateg i za nekolicinu drugih mladića koji su stastali na pomoćnim terenima Marakane.

- Ne volim da pričam o igračima individualno. Jovan Šljivić je talentovan fudbaler, uz Nikolu Kneževića, braću Mituljikić, Andriju Maksimovića, je skrenuo pažnju sa sebe. Lepo su svi radili na pripremama. Ne bih imao dilemu da neko od njih bude starter na utakmici sutra. Prezadovoljan sam. U prvom mandatu nisam imao toliku plejadu mladih i talentovanih igrača. Mogu da igraju čak i za omladince po broju godina. Dobijaće šansu kada se za to ukaže prilika. U prvom timu su i treniraće sa ekipom. Razgovaram i sa njima, svesni su svega. Radimo i individualno. Maksimalno ćemo im se posvetiti - zaključio je Vladan Milojević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike