Iz srpske Superlige pravo u MLS! Zna se i koliko će zaraditi srpski klub!

01.02.2024

13:26

0

Autor: D. N.

Amerika postala sve primamljivija destinacija za naše fudbalere

Iz srpske Superlige pravo u MLS! Zna se i koliko će zaraditi srpski klub!
Tanasijević u duelu sa Mijatovićem - Copyright MN Press

Uoči nastavka sezone u Superligi, subotički Spartak je ostao bez jednog fudbalera. Reč je o Strahinji Tanasijević koji prelazi u Njujork siti, klub iz MLS-a.

Kako prenosi portal Subotica.com, na osnovu transfera, "golubovi" će zaraditi 330.000 evra i 10 posto od narednog transfera. Tanasijević je u redove Spartaka stigao u julu prošle godine, a njegove sjajne partije u plavo-belom dresu su ga preporučile Amerikancima, koji su deo sistema Mančester sitija.

Stameni štoper će ponovo van granica Srbije, a pre Njujork Sitija za koji će ubuduće igrati, nosio je dres Verone i francuskog Pariza. U Superligi nastupao je za Čukarički i Mladost GAT.

Fudbaleri Spartaka vratili su se sa dvonedeljnih priprema sa Kipra i nastavili rad na terenima Gradskog stadiona, a u subotu od 13 časova odigrati prijateljsku utakmicu sa drugoligašem Inđijom, koja je ujedno i generalna proba za tim Nenada Lalatovića.

Sledećeg vikenda počinje drugi deo prvenstvene trke, a Spartak će u ponedeljak, 13. februara  u prvi prolećni boj za bodove. "Golubove" čeka gostovanje u Kruševcu i duel sa Napretkom.

Podsetimo, Njujork bi mogao da bude naredna destinacija i Jovana Mijatovića, napadača Crvene zvezde.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike