Trese se Premijer liga: Najbogatiji Britanac kupuje Mančester junajted!

18.08.2022

08:49

0

Mediji spekulišu da je u pitanju Džim Retklif koji je inače vlasnik komapnije Ineos

Trese se Premijer liga: Najbogatiji Britanac kupuje Mančester junajted!
Tan2022-7-12_194739166_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Wason Wanichakorn

Mediji u Engleskoj pišu da je najbogatiji Britanac Džim Retklif, inače vlsnik komapnije Ineos želi da kupi Mančester junajted i da je spreman da pošalje ponudu.

- Ako je klub na prodaju, Džim je definitivno potencijalan kupac. Ukoliko je to moguće, mi bismo svakako bili zainteresovani za priču oko toga da budemo vlasnici na duži periodu. Ne radi se o novcu koji je bio potrošen ili nije. Džim gleda šta može da se uradi sada, znajući koliko je klub važan za sam grad, oseća se da je ovo pravi čas za reset - izjavio je portparol Retklifa.

Inače, najbogatiji Britanac je rođen u Feilsvortu, mesta u okolini Mančestera, i veliki je navijač kluba sa Old Traforda.

Retklif je vlasnik i francuskog prvoligaša Nice, a velike uspehe postigao je i kao prvi čovek  biciklističkog tima Ineos Grenadijers.

Mediji, speklulišu da je ovo na neki način signal porodici Glejzer koja je sada vlasnik Mančester junajteda.

Prema pisanju engleskih medija, navijači su za to da Retklif preuzem klub, jer je poznato da on malih nogu navija za Crvene đavole.

Britanski biznismen je letos bio u krugu zainteresovanih za kupovinu akcija Čelsija, kada je ponudio 4,25 miliona funti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike