Koncerti naših zvezda s najspektakularnijim spuštanjem na binu: Leteli su iznad publike i rizikovali život, a ona je to radila prva!

28.01.2023

07:45

0

Njihovi koncerti zapisani su u istoriji domaćeg šoubizisa

Koncerti naših zvezda s najspektakularnijim spuštanjem na binu: Leteli su iznad publike i rizikovali život, a ona je to radila prva!
Maja Berović, Jelena Karleuša, Nataša Bekvalac, Vojaž i Lepa Brena - Copyright ATAImages/A.A./Matija Stanisavljević Pixabay

Protekle nedelje u Štark areni u Beogradu održana je spektakularna ceremonija dodele muzičkih nagrada "Music Awards Ceremony 2023", a osim što su crvenim tepihom prodefilovale najveće zvezde iz zemlje i regiona, neke od njih su imale i nastup u visokoj produkciji Skymusic-a, što je zasigurno pomerilo granice šoubiznisa u regionu.

Na MAC-u 2023. nastupili su trenutno najuticajniji izvođači iz regiona i uz visoku produkciju i pažljivo osmišljene koreografije milione gledalaca ostavili bez daha.

Svoje najveće hitove izveli su Sara Jo, Konstrakta, Milica Pavlović, Emina Jahović, Nikolija, Jelena Rozga, Teodora Džehverović i mnogi drugi, a samo neki od njih odlučili su se na rizične performanse koji iziskuju pre svega hrabrost, ali i mnogo truda i priprema za sam događaj. 

Foto: Live Production
MAC 2023.

Izdvojili smo neke od najzanimljivijih, a ujedno i najrizičnijih izlazaka na scenu.

Vojaž i Nući na MAC-u 2023.

Nastup koji je ostavio možda i najjači utisak sa MAC-a 2023, svakako je nastup dvojice mladih trepera, Igora Panića Nućija i Mihajla Veruovića Vojaža koji su otvorili drugo veče ceremonije.

Nućijev spektakularni ulazak "Tesla" automobilom u Arenu, a potom i na binu oduševio je čitavu javnost, a pravo iznenađenje usledilo je samo nekoliko minuta kasnije, kada je Vojaž s plafona Arene preleteo čitavu publiku i sajlama se spustio na scenu.

Jelena Karleuša u Areni 2010. godine

Jelena je još pre 13 godina u maju 2010. godine, nakon velikog uspeha singla "Insomnija" održala koncert "All About Diva" u Beogradskoj areni pred oko 20.000 fanova, što je u tom trenutku bio veliki pomak u domaćem šoubiznisu.

Jelena je ovim koncertom svoju karijeru digla na viši nivo, a ono što je posebno zapalo za oko jeste Karleušino spuštanje na scenu s plafona Arene, nakon čega je sajlama uz izvođenje numere "Još te volim" visila i prevrtala se u vazduhu iznad publike, što pre nje na ovim prostorima nije uradio niko.

Nataša Bekvalac u Areni 2020. godine

Nakon spektakularnog nastupa na MAC-u 2019. koji je bio uvertira za njen prvi veliki solistički koncert, Nataša Bekvalac je 14. februara 2020. godine zapevala u Štark areni pred preko 20.000 ljudi. 

O njenom izlasku na scenu i danas se priča, a u galeriji u nastavku teksta možete videti kako se Nataša s plafona Arene na obruču spustila u publiku, a potom i na veliku scenu uz stihove hita za koji je sama pisala tekst, "Ja sam dobro".

Lepa Brena 1989. godine u Bugarskoj

Jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije tokom velike turneje osamdesetih godina punila je stadione i dvorane širom Balkana, a njen dolazak na koncert na stadionu Vasil Levski u Sofiji prepričava se i dan-danas.

Lepa Brena i Slatki greh su se helikopterom spustili na binu, što je izazvalo gromoglasne ovacije hiljada prisutnih fanova, a identičan performans Brena je ponovila na koncertu u Trebinju 2019. godine.

Maja Berović na Music Week-u 2019. godine

Nakon dva hit albuma i uspešnog koncerta u Beogradskoj Areni, pevačica Maja Berović nastupila je na letnjem festivalu u organizaciji Skymusic-a u avgustu 2019. godine, "Music Week". Njeno rizično spuštanje sajlama na binu, preko brojne publike na Ušću, izazvalo je lavinu reakcija.

Rasta na MAC-u 2019. godine

Reper se u belom odelu od glave do pete s plafona Arene spustio i na platou iznad bine publiku bacio u trans prvim taktovima numere "Kavasaki". Performansom iz vazduha oduševio je čitavu javnost, a mnogi smatraju da je ovo reperov najbolji nastup u karijeri.

Karleuša u Sava Centru na Beoviziji 2003. godine

Jelena Karleuša je prva javna ličnost sa naših prostora koja je akcenat pored muzike stavljala i na vizuelni performans. Tako je pre dvadeset godina nastupila u revijalnom delu Beovizije, a na scenu Sava Centra spustila se sajlama s plafona, u Dioru od glave do pete.

Ono što se pamti, svakako jeste Jelenim silazak sa bine i spuštanje na kolena pred svog tadašnjeg izabranika, naslednika imperije Karić, Bojana Karića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike