Isplivala demo-verzija Karleušine nove pesme koja je trebala da ide na Evroviziju: Mreže se usijale, sumnja se da je sabotiraju Slovenci!

22.01.2023

21:43

0

Pevačica ističe da je jedino slovenačka televizija imala demo-verziju u celosti, a nova verzija "La Bombe" zvuči potpuno drugačije

Isplivala demo-verzija Karleušine nove pesme koja je trebala da ide na Evroviziju: Mreže se usijale, sumnja se da je sabotiraju Slovenci!
Jelena Karleuša - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Čitavih 11 godina je prošlo otkako je Jelena Karleuša izdala svoj poslednji studijski album "Diva". Kako vreme prolazi, nestrpljenja i tenzija kod pevačicinih fanova rastu, a po svemu sudeći, predstojeću album "Alfa" će svetlost dana ugledati ove godine.

Samo nekoliko meseci pred izlazak albuma, sve je više pokušaja da se ovaj Jelenin projekat, koji priprema godinama unazad, sabotira, te se sada na društvenim mrežama pojavila stara demo-verzija numere "La Bomba" koja će se naći na spisku pesama sa novog albuma, ali u izmenjenom aranžmanu.

Karleuša je deo demo-verzije sporne pesme objavila još 2020. godine, tokom karantina, na svom TikToku, što je izazvalo lavinu reakcija na društvenim mrežama, a mnoge zvezde su se snimile i osmislile koreografiju uz "La bombu" još tada. Među njima su Kija Kockar, Jovana Jeremić, Teodora Džehverović i druge.

Jelena je u album "Alfa" uložila vrtoglavu sumu novca, te ne sumnja u uspeh pesama, kojih je će na ovom projektu biti znatno više nego na prethodnim. Najavila je mnoge kolaboracije sa svetskim zvezdama, a šuška se da je među njima i reper Kanje Vest. Pesme će biti otpevane na nekoliko stranih jezika, a svi saradnici su morali da potpišu ugovor o tajnosti.

Svi detalji o albumu se čuvaju u strogoj tajnosti, a ono što se zasad zna, jeste da tekstove potpisuju, Marina Tucaković, Milan Laća Radulović, Sanja Vučić i Sajci MC.

24sedam/Katarina Mihajlović
Jelena Karleuša

Spornu pesmu "La Bomba", čija prastara demo-verzija kruži internetom, Jelena je snimila sa brazilskom trans zvezdom, Pablom Vitarom, koji je stekao svetsku slavu još pre nekoliko godina. Pablo ne krije da je prvobitno bio veliki Jelenin fan, te mu je ona poslužila kao inspiracija za svoj umetnički izraz u šou-biznisu, što se može i zaključiti po njegovom imidžu.

Na audio-snimku demo verzije koja kruži društvenim mrežama, jasno se čuje Karleušin glas dok peva na španskom i engleskom jeziku, a sastavljen je iz nekoliko neusklađenih delova.

- Los bomberos donde estan - glasi jedan od stihova, koji je i sama JK objavila na svom Instagramu pre tri godine, ali se zatim čuju i novi delovi pesme.

Kako prenosi Kurir, Jelena sa svojim timom još uvek utvrđuje ko je pustio delove ove neobjavljene numere na internet, a kako bi se u budućnosti zaštitila od sličnih slučajeva, koji su se često dešavali njenim koleginicama, zatražiće i pravnu pomoć, kako bi se oni koji su odgovorni za ovo žestoko kaznili.

Inače, snimak demo-verzije u celini imala je samo slovenačka televizija za potrebe takmičenja za Pesmu Evrovizije 2020. godine, pa je najizvesnije da je neko od zaposlenih i proširio ovu verziju javno. Za Jelenin novi album tekst i muzika ove pesme izmenjeni su u celosti, te ova numera s novim aranžmanom ne zvuči ni približno isto kao što je trenutno slučaj s verzijom koja kruži po mrežama.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jelena Karleuša

Podsetimo, Karleuša je krajem 2020. priznala da je s ovom pesmom trebalo da predstavlja Sloveniju na Evroviziji u Roterdamu, pa i ne čudi da je sam demo procurio upravo sa slovenačke televizije.

- Ja sam bila kandidat slovenačkog Evrosonga. Imam i slovenački pasoš zbog majke, pa tako da ima ko hoće, kad me neće u Srbiji. Ovu pesmu sam snimila upravo za Pesmu Evrovizije i otpevana je na više jezika, pa i na slovenačkom. Nije zvučalo kako sam ja zamislila, a onda se desila korona... - rekla je Jelena u emisiji "Šok-tok" na Prvoj televiziji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike