Konstrakta u Top 10 najslušanijih evrovizijskih izvođača u 2022. godini: Iznenadićete se kada vidite ko je na prvom mestu!

08.01.2023

19:47

0

Umetnica osvaja priznanja i osam meseci nakon takmičenja

Konstrakta u Top 10 najslušanijih evrovizijskih izvođača u 2022. godini: Iznenadićete se kada vidite ko je na prvom mestu!
Ana Đurić Konstrakta - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Iako je prošlo skoro punih osam meseci od poslednje Evrovizije, koja se prošle godine održala u maju, u Torinu u Italiji, strasti se i dalje ne smiruju.

Prošlogodišnji predstavnici su ostavili jak utisak, a pobedu je odnela Ukrajina. Zbog situacije u toj zemlji sledeće takmičenje će biti održano od 9. do 13. maja u Liverpulu, u Velikoj Britaniji, koja je u Italiji zauzela drugo mesto.

Ana Đurić Konstrakta je definitivno srpski predstavnik koji je digao najveći "hajp" kada je prestižno muzičko takmičenje u pitanju, kako u Srbiji i regionu, tako i šire.

Konstrakta Promo/RTS
Ana Đurić Konstrakta

U prilog tome da je Konstakta osvetlala obraz umetnika s ovog podneblja govori i visoki plasman, ali i nagrade koje su usledile nakon samog takmičenja. Konstrakta je na samom takmičenju zauzela visoko peto mesto, a nedavno je dobila i nagradu za najbolji tekst na prošlogodišnjem izdanju takmičenja, za svoj hit "In corpore sano".

Na zvaničnom Jutjub kanalu Evrovizije, u novogodišnjoj noći je izašao spisak od 10 najslušanijih evrovizijskih pesama za 2022. godinu, među kojima se na desetom mestu našla i Konstraktina s numerom "In Corpore Sano".

Printscreen Youtube/ Eurovision Song Contest
Konstrakta

Pored naše umetnice, na spisku su se našli i mnogi popularni favoriti, među kojima je i prošlogodišnja predstavnica Španije, Šanel i pesma "Slo-mo" koja je na drugoj poziciji u konkurenciji naslušanijih pesama.

U galeriji u nastavku teksta, redosledom do najslušanije, možete pogledati koji evrovizijski hitovi su bili najslušaniji u 2022. godini.

Ono što je mnoge iznenadilo, kao i na samom superfinalu u maju 2022, jeste da je pobednička pesma i u konkurenciji najslušanijih pesama za 2022. godinu, "Stefania" od Kaluš Orkestra iz Ukrajine.

AP Photo/Luca Bruno
Kaluš Orkestar

Podsetimo, pravila glasanja na Evroviziji se od sledeće godine znatno menjaju, te će od sada isključivo glasovi gledalaca odlučivati o zemljama koje će se kvalifikovati iz polufinala u finale, a ne kombinacijom glasanja žirija i javnosti kao što je to bio slučaj od 2009. godine.

Gledaoci u zemljama koje nisu direktni učesnici, moći će da glasaju onlajn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike