Marinina prijateljica Ljilja Jorgovanović u suzama zbog Laćine smrti: Dobro je što je umrla, da ovo ne doživi!

21.12.2022

18:36

0

Godinama je bila najbliži saradnik Marine Tucaković, a sada priznaje da ju je Milanova smrt pogodila više nego prijateljicina

Marinina prijateljica Ljilja Jorgovanović u suzama zbog Laćine smrti: Dobro je što je umrla, da ovo ne doživi!
Milan Laća Radulović i Marina Tucaković - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Legendarna Marina Tucaković tokom svog života napisala je nebrojano mnogo hitova za najveće muzičke zvezde iz regiona, a preko dvadeset godina u tome joj je pomagala novinarka i tekstopisac, Ljilja Jorgovanović

Ljilja je takođe pisala velike hitove za naše muzičke zvezde, što samostalno, što u saradnji sa Marinom Tucaković, a osim saradnje, Marina i Ljilja su bile velike prijateljice.

Vest o iznenadnoj smrti Milana Laće Radulovića zatekla je čitavu javnost, a on je u jednom od svojih poslednjih intervjua govorio upravo o Ljilji, pa priznao koliko je vezan za nju. 

ATAImages/M.M.
Milan Laća Radulović

Ljilja je sada u znak sećanja na Laću Radulovića napisala oproštajno pismo i otkrila brojne detalje o njihovom odnosu, pa priznala da ju je njegova smrt pogodila više nego Marinina.

Ljilja je Laću upoznala kada je on imao svega 11 godina, dok je ona uveliko gazila četvrtu deceniju. Prvi susret se dogodio nakon što je Laća došao iz škole i počeo da priča o nekom filmu, što je Ljilju tada zadivilo, te ga je momentalno zavolela. Marinina prijateljica otkriva da se u Laći s godinama budila i njegova buntovna crta, te da je on voleo ljudima u lice da kaže sve što misli. Ljilju je to kupilo, pa je kod nje zaradio doživotni kredit. Bila je ista takva, ali priznaje da ju je starost smirila.

Marinina saradnica i prijateljica ističe da je Laća bio ekstremni talenat za reči i pisanje, a svojom harizmom je plenio gde god da se pojavi. Voleo je da se dopisuje sa ljudima, dok su oni uživali u njegovom društvu. Posebno smešno je bilo kada Laća imitira pevače.

Ljilji je uvek slao svoju prozu, poeziju, tekstove za pesme, kao i duhovite komentare ljudi i događaja. Zajedno su voleli da polemišu o politici i estradi, a Ljilja veruje da bi Laća postao odličan pisac da mu tragedije nisu presekle volju i snagu. Nije bio željan slave i novca, a nakon Marinine smrti sa Ljiljom je voleo da priča o prošlosti i seća se lepih trenutaka bez trunke patetike. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Marina Tucaković i Milan Radulović Laća

- Bojao se da ne umrem i ja, ali sam ga tešila kako mi se to ne bi svidelo - istakla je Ljilja Jorgovanović.

Ljilja i Laća se nisu libili da se zamere svakom ko se o njih ogrešio, a u porukama nikada nisu koristili crvena srca. Isključivo ljubičasta i plava. Laća je svedočio najbitnijim događajima u Ljiljaninom životu, a ona ga pamti kao veliko, pravdoljubivo, dete u duši.

- Laća nikada neće imati čak ni lošu kopiju, nemoguće je, videla sam mnogo ljudskih kopija. Poslednjih meseci bio je raspoložen, pametan, sabran, pun planova i ideja. Iz Izraela mi je poslao svoju fotografiju, a ja sam mu odgovorila "Gospodin lepotanković". U utorak, 13. decembra, 19 minuta nakon ponoći poslao mi je neke skrinšotove. Sutradan nije odgovorio na poziv. Žaliću za njim dok živim, žalim više nego za njegovom majkom. Dobro je što je umrla, na vreme, da ovo ne doživi - napisala je Ljiljana Jorgovanović, prenosi ''Kurir''.

Podsetimo, Laćino telo za Srbju će biti deportovano u nedelju, 25. decembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike