Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Suverenog Malteškog Reda (FOTO)

18.04.2024

11:51

0

Aktivnosti predsednika u Palati Srbija

Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Suverenog Malteškog Reda (FOTO)
Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora.

Vučić je prvo primio akreditivna pisma novog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija.

- Srbija je ponosna na prijateljske veze i strateško partnerstvo sa UAE, koji su utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Spremni smo da održimo intenzivan politički dijalog i razmene poseta na visokom i najvišem nivou i u narednom periodu i time damo dodatni impuls razvoju naše sveukupne saradnje. Sa posebnim zadovoljstvom primio sam akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata kome sam poželeo srdačnu dobrodošlicu i mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se gostoljubivost i sam uveriti. Još jednom sam zahvalio predsedniku UAE @mohamedbinzayed na iskrenom prijateljstvu i spremnosti da ličnim angažmanom pomogne i podrži Srbiju i naš narod. Poštovani ambasadore, osećajte se u Beogradu kako kod svoje kuće! - napisano je u opisu objave na Instagramu.

Printscreen/Tanjug
 

Takođe, predsedniku Srbije akreditivno pismo predao je i Frančesko Marija Amoruzo, ambasador Suverenog Malteškog Reda.

- Poželeo sam novom ambasadoru @orderofmalta_official srdačnu dobrodošlicu, uspešan i prijatan rad i boravak u našoj zemlji, u nadi da ćemo tokom njegovog mandata dalje unapređivati postojeće dobre i prijateljske odnose i intenzivirati našu saradnju, posebno na humanitarnom planu. Zahvalni smo Suverenom Vojnom Malteškom Redu na svim humanitarnim aktivnostima u našoj zemlji, a posebno uvažavamo njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kojom, zajedno sa nama, čuvaju tekovine međunarodnog pravnog poretka i hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Dobro nam došli i srećan rad! - istakao je Vučić.

Planirano je da potom primi ministra spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Republike Surinam Alberta Ramdina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike