Vučić ugostio direktora ODIHR-a: Otvoren razgovor o preporukama za unapređenje izbornog procesa (FOTO)

17.04.2024

07:15

0

Sastanak je počeo, kako je najavljeno, u 10 časova

Vučić ugostio direktora ODIHR-a: Otvoren razgovor o preporukama za unapređenje izbornog procesa (FOTO)
Copyright Foto: Tanjug/ Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu Matea Mekačija, direktora Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Vučić je istakao da je sa direktorom ODIHR-a imao otvoren razgovor o preporukama za unapređenje izbornog procesa, ističući da je Mateo Mekači dobar poznavalac naših prilika koje prati još od 2012. godine.

- Razgovarali smo o svim aspektima preporuka, kao i o mogućim rešenjima u pojedinim otvorenim pitanjima, čime bi se doprinelo atmosferi većeg međusobnog poverenja, ali i veće odgovornosti svih aktera. Istakao sam da demokratija, kao proces koji se stalno razvija, uvek ostavlja prostor za poboljšanja na svim poljima od značaja za građane, pa tako i za unapređenje izbornog procesa, kao najvažnije osnove za izražavanje slobodne volje birača - istakao je predsednik u objavi na Instagram profilu buducnost srbije.

Foto: Tanjug/ Vladimir Šporčić
 

Sastanak je počeo u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kako je najavila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike