U zavisnosti od problema, izgovarajte ovih pet glasova: Momentalno ćete osetiti boljitak

04.06.2024

21:13

0

Autor: V. I.

Kako pet zvukova mogu osloboditi vaše emocije i smanjiti anksioznost

U zavisnosti od problema, izgovarajte ovih pet glasova: Momentalno ćete osetiti boljitak
Copyright Instagram printscreen

Vaš glas je moćan instrument koji pomaže vašem telu da metaboliše vaše bolne emocije i oslobodi energiju preživljavanja koja liči na anksioznost. Sara Džekson, koja pomaže ljudima da savladju negativne emocije, podelila je video u kojem pokazuje kako možete uz pomoć pet zvukova koje sami proizvedete smesta pomognete sebi.

Ovih pet zvukova, ukorenjenih u drevnoj kineskoj medicini, predstavljaju jednostavan način da izvučete svoj nervni sistem iz stanja preživljavanja u osećaj sigurnosti, u stanje odmora i varenja.

Znaci koji pokazuju da ste na dobrom putu

Dok eksperimentišete sa bilo kojim od ovih zvukova, možda ćete primetiti znakove pomeranja vašeg nervnog sistema ka regulaciji (koja se naziva i odmor i varenje):

  • spontani uzdasi
  • zevanje
  • talasi toplote
  • plač
  • smirivanje srca
  • crvenilo lica
  • lučenje pljuvačke

 

1. Mmmm...

Zatvorenih ustiju izgovarajte slovo M. Ovo bi trebalo da stimuliše vaš vagus nerv, najduži moždani živac koji inerviše muskulaturu mišića za gutanje i varenje. Ova vrsta stimulacije će vam omogućiti da se dobro osećate u svom telu. Da biste intenzivirali efekat, zapušite uši tokom izvođenja ove vežbe.

2. Čččč...

Da biste se oslobodili straha i anksioznosti, izgovarajte slovo č u kontinuitetu spuštajući obe ruke dole. To će stimulisati vaš parasimpatički sistem i obezbediti vam bolje varenje.

3. Haaa...

Izgovaranje glasa "ha" s rukama kojima odgurujete vazduh od sebe izaći ćete na kraj s navalom besa i drugim intenzivnim emocijama koje dolaze iz srca a radi regulacije nervnog sistema.

4. Ššš...

Uzvikivanje glasa "š" kao kad uspavljujete bebu, usporićete svoj dah, što će smanjiti anksioznost i stres. Pokušajte blagim pokretima da razmrdate telo da biste svom mozgu dali mogućnost totalnog smirenja.

5. Sss...

Ukoliko vas ophrvajuj tuga ili velika ljutina, izgovaranje slova "s" s rukama kojima odgurujete vazduh, pročistićete pluća i mozak.

Primena ovih jednostavnih tehnika može značajno poboljšati vaše emocionalno stanje i pomoći vam da se osećate sigurnije i smirenije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike