Jeste li pod stresom? Pogledajte ovu sliku i saznajte istinu

16.05.2024

06:55

0

Autor: K. B.

Često se kroz optičke iluzije otkrivaju intrigantni detalji o našoj ličnosti

Jeste li pod stresom? Pogledajte ovu sliku i saznajte istinu
Copyright Freepik

Danas je retko ko slobodan od stalnog stresa. Bolje pitanje je, čini se, koliko smo opterećeni stresom. A sada se to može i proveriti. Jedan japanski neurolog je razvio takozvanu "mirnu sliku" koja otkriva koliko smo opterećeni. Caka je u tome da li se slika pred vašim očima pomera ili ne. Ako slika stoji mirno, vi ste verovatno opušteni. Ako se pomera malo, verovatno ste pod blagim stresom. Ako se slika vrti kao vrteška, verovatno ste pod velikim stresom.

 

 

Stres može biti ozbiljan problem jer je povezan sa raznim oboljenjima i negativno utiče na telo i duh. Zato je važno pronaći tehnike za smanjenje napetosti. Budući da je stres na poslu često uzrok problema, važno je pronaći vreme za odmor.

Prema stručnjacima, odgovor leži u pravilu "42 odsto". To znači da je optimalna količina odmora koja je potrebna ljudskom organizmu oko 42 odsto vremena. Iako mnogi misle da nemaju dovoljno vremena za odmor, stručnjaci upozoravaju da ako ne koriste svojih 42 odsto za odmor, stres će ih vremenom preplaviti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike