Kako da se osećamo i izgledamo lepše na plaži: Personalni trener otkriva trikove koje morate znati!

27.06.2023

06:40

0

Diplomirani nutricionista - dijetetičar i personalni trener Danilo Tuba Milosavljević za 24sedam otkriva neke trikove koje žene, ali i muškarci mogu da urade u letnjim mesecima

Kako da se osećamo i izgledamo lepše na plaži: Personalni trener otkriva trikove koje morate znati!
Danilo Tuba Milosavljević - Copyright Instagram screenshot/tuba_gym

Leto je stiglo, a mnogi od nas bi voleli da "na brzinu" smršaju i dobiju mišiće kako bi što bolje izgledali na plaži. To, naravno, nije moguće koliko god želeli da se nekom magijom desi, ali uvek postoji nešto što možemo da uradimo da bismo se osećali bolje.

Diplomirani nutricionista - dijetetičar i personalni trener Danilo Tuba Milosavljević otkriva neke trikove koje žene i muškarci mogu da urade u letnjim mesecima, ali daje i savete šta je ono što trebamo više da konzumiramo, a šta da izbegavamo.

- Da bismo došli do letnje forme, moramo da shvatimo da ne možemo da treniramo mesec dana pred leto i da dobijemo rezultate koje bismo želeli. Forma se gradi tokom cele godine, u kontinuitetu. Ali, ako ipak želite da postignete neke rezultate, kako biste se osećali lepše i bolje na plaži, postoji par smernica koje ću vam dati - objasnio je Danilo.

Kako da se hranimo tokom letnjih meseci

- S obzirom na to da je leto i da je sveže voće i povrće u jeku trenutno, treba ga što više koristiti u svakodnevnoj ishrani. Baza, naravno, moraju biti proteini kako bismo izgradili mišiće i istopili masti. Proteini moraju biti osnova svakog obroka - započeo je Danilo, pa dodao:

- Ugljene hidrate treba svesti na minimum, ali ne i izbaciti ih iz ishrane. Pijte dosta tečnosti, ujutru na prazan stomak popijte limunadu bez šećera, sa malo tople vode, kako bi regulisali kiselost želuca i kako biste posle toga lakše varili hranu.

Kako na najbolji način izgubiti kilograme

- Najbolji trikovi za skidanje kilaže se opet odnose na ugljene hidrate. Izbacite ih iz doručka i večere. U slučaju da trenirate ujutru, jedite ih samo u prvom i drugom obroku posle treninga, a u naredna dva (obroka) koristite samo masti i proteine - kaže Danilo i otkriva odakle najbolje konzumirati masti i proteine:

- Proteini treba da budu životinjskog porekla, a masti uzimajte iz hladno ceđenih ulja masline, lana, kospica grožđa i iz orašastih plodova. Kada su u pitanju užine, birajte voće sa nižim glikemijskim indeksom, kao što su jagode, maline, kupine, borovnice i pomorandže.

Trenirajte i preko leta

- Što se tiče broja treninga, to treba da bude tri do četiri puta na nedeljnom nivou. Naravno, pod tim mislim na trening sa opterećenjem u teretani. Ukoliko ste početnik, najbolje je da, u tom nekom početnom periodu, radite tri puta celo telo, odnosno "full body workout". Dodajte dnevno i 10.000 koraka, kako biste pojačali potrošnju i održali vaš kardiovaskularni sistem - zaključuje Danilo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike