Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu, najavio: Ukidam svoj broj mobilnog

10.02.2024

17:46

0

Autor: V. I.

Mnogi komentarišu da je ovakvo ponašanje u 21. veku - suludo, ali multimilijarder ima veoma dobro objašnjenje

Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu, najavio: Ukidam svoj broj mobilnog
Ilon Mask - Copyright Profimedia

Multimilijarder Ilon Mask objavio je na svojoj društvenoj mreži X da će prestati da koristi svoj broj mobilnog, što je mnoge ostavilo u čudu.

"Za nekoliko meseci ću da ukinem svoj telefonski broj i da koristim samo X za tekstualne i audio/video-pozive“, objavio je Mask na svojoj društvenoj mreži.

 

 

Platforma X je, naime, prošle godine zvanično počela s uvođenjem mogućnosti audio i video-poziva. Dok svi korisnici ove društvene mreže mogu samo da primaju pozive, oni koji su platili premium verziju mogu da pozive i da upućuju. Pozivi nisu šifrovani, za razliku od poziva na drugim sličnim servisima kao što su WhatsUpp ili Apple FaceTime.

X nudi i mogućnost koja se naziva "poboljšana privatnost poziva“ za koju se navodi da pomaže u zaštiti privatnosti. Ali, to znači da su samo IP adrese onih koji pozivaju skrivene jedna od druge i da spomenuta opcija mora uvek da bude uključena. Informacija koliko koliko su audio i video-pozivi popularni na X-u još nisu dostupne javnosti.

Nakon što je prošle godine lansirana ova opcija, Mask više puta pokušavao da ih promoviše, a sada se. očigledno, našao i u glavnoj ulozi svoje reklame. Poručio je da je mogućnost ovih poziva dio njegovog plana da društvenu mrežu pretvori u "aplikaciju za sve", piše Independent.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike