Počelo je: Bivši Twitter više nije besplatan, saznajte ko će ga plaćati i u kojim sve slučajevima

18.10.2023

12:18

0

Autor: V. I.

Kako kaže šef platforme X, Elon Mask, pretplata je uvedena da bi se suzbili spamovi i botovi

Počelo je: Bivši Twitter više nije besplatan, saznajte ko će ga plaćati i u kojim sve slučajevima
Copyright Profimedia

Platforma X, poznata široj javnosti po nekadašnjem imenu Twitter, počela je novim korisnicima da naplaćuje po dolar godišnje za pristup osnovnim funkcijama kao što su tvitovanje, komentarisanje i citiranje.

Profimedia
 

Srećom po nas, ova pretplata će biti primenjena samo za nove korisnike s Filipina i Novog Zelanda a reč je, prema pisanju kompanije Elona Maska, o testu pod nazivom "Not A Bot".

Cilj tog testa je, kao što smo već pisali, da doprinese suzbijanju spamova i aktivnosti botova. "Nismo vođeni profitom", piše u objavi kompanije. Uprkos tome, sam potez da se naplaćuje pristup ovoj platformi koja je već 17 godina besplatna.

 

 

Ova godišnja pretplata od jednog dolara odnosi se samo na nove korisnike i ne pogađa postojeće, ali još nije poznato kada će početi da se primenjuje na globalnom nivou. Program se razlikuje od X Premium, koji nudi dodatne funkcije kao što su "Poništi" i "Uredi" za objave, po ceni od osam dolara mesečno.

Ukratko rečeno, novi korisnici koji hoće besplatna pristup imaće "read only" pristup, dakle čitanje, gledanje videa i praćenje naloga (Read posts, Watch videos, Follow accounts).

Blago nama što je tako skroman, rekli bismo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike